Távsegítség

Bemutató kérése

Elérhetőség

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

Menüpontok ismertetése / Raktár / Leltár korrekció felrögzítése

Leltár korrekció felrögzítése

Leltározást és a beüzemeléskor történő első készletfeltöltést, nyitókészlet felvitelét támogató funkció.

Tételtörzs és készlet kapcsolata

Fontos tisztázni, hogy a tételtörzs és a készlet listta fogalma hasonló, de nem ugyanaz. A tételtörzsben szerepelnie kell minden tételnek (vagy többnek) amivel az ügyviteli szoftver dolgozik. Ebben a listában csak alapadatok vannak, melyek jellemzően nem változnak: megnevezés, cikkszám, vonalkód, mennyiségi egység és így tovább. A készleten mennyiség az NEM tételtörzs szintű adat, hiszen folyamatosan változik. Ráadásul több raktár is lehetséges, azaz egy tételhez több mennyiséget is be kellene tudni írni. A tételtörzs a Törzsadatok / Tételek és szolgáltatások, a készlet pedig a Raktár / Raktár készlet>menüben érhető el.

Tipp: A tételek és a készlet adatok együtt is felrögzíthetőek egyesével, ha minden termék csak egy raktárban fordul elő. Mindez a Törzsadatok / Tételek és szolgáltatások / Felvitel / Készlet fülön történik.

Készlet feltöltés lehetőségek

Az ügyviteli szoftver beüzemésekor biztosan, de később is szükség lehet a készletek adatainak frissítésére, esetleg leltározás kapcsán. A készlet feltöltését elkezdeni csak már feltöltött tételtörzs esetén érdemes.

Készlet feltöltés egyesével számítógépen

Ez a legegyszerűbb megoldás. Ha van már tételtörzs, akkor egyszerűen a Raktár / Leltár korrekció felrögzítése / Új tétel funkcióval egyesével, módszeresen minden tételt felrögzítésre kerül. Érdemes a feltöltést polconként, vagy termékcsoportonként vagy bármilyen logoka szerint csoportosítva rögzíteni, azaz nem egy tranzakcióban a többszáz vagy ezer tételt. A felrögzítés után -főleg a szoftver bevezetési időszakában, érdemes ellenőrizni, hogy tényleg az történik-e ami az elvárás.

Készlet feltöltés tömegesen adatfájl alapján

Ez egy gyors megoldási lehetőség akkor, ha sokezer tételről van szó és az adatok rendelkezésre állnak valamilyen táblázatos formában. Ha ez utóbbi teljesül akkor az Import / Importálása fájlból funkcióval a leltáradatok betölthetőek. A részletes formátumról és működésről az ügyviteli szoftver folyamatosan ad információt.

Importálás webáruház készlete alapján

Abban az esetben ha már egy korábban bevezetett webáruház tartalmazza az adott raktár készletét, akkor ez a készlet a kiválasztott raktárra betölthető az Import / Importálás webáruház készlete alapján funkcióval letölthető. Hogy melyik webáruházbol lehetséges arról ide kattintva olvasható információ.

Készlet feltöltés egyesével adatgyűjtővel

Az Adatbázis tárhely szolgáltatás számos extra szolgáltatás mellett lehetővé teszi, hogy mobil adatgyűjtőt használva a raktárban közlekedve legyen felrögzítve a leltár. Az adatok gyűjtését a mobil alkalmazással kell kezdeni, majd amikor ez kész, akkor ugyanebbe a menüpontba belépve a mobillal azonos felhasználónévvel, megjelennek az adatok, rögzítés előtt még szerkeszthetőek is. További információ, belépés és a szükséges mobil alkalmazás letölése itt:
https://felho.programtech.hu/most/

© ProgramTECH Kft. (2024) - +36 94 900 025 - www.programtech.hu