Távsegítség

Bemutató kérése

Elérhetőség

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

Menüpontok ismertetése / Bizonylatok / Csoportos számlázás / Számlázási csoport

Számlázási csoport

A csoportos számlázás egyik eleme maga a csoport, amelybe a számlázás szerint azonos paraméterekkel rendelkező ügyfelek tartoznak.
A Csoportos Számlázás modul két alapfeladatra bontja a csoportos számlázást: A csoportos számlázás lényege, hogy alapvetően azonos adattartalmú számlákat állítunk ki kisebb vagy nagyobb mennyiségben, visszatérő szolgáltatáshoz vagy egyszeri ügylethez, automatizálva. A Bizonylatok / Csoportos számlázás / Számlázási csoport almenüben kigyűjtjük az ügyfeleket, akik számára azonos tartalmat számlázunk ki, és kiválasztjuk a számlák egyéb fejléc paramétereit, és megadjuk a tételeit is. Az Ügyfél csoport elnevezése blokkban kiválasztható, vagy a zöld plusz gombra kattintva felvihető a számlázási csoport elnevezése.

Ügyfelek

Az Ügyfelek fülön válogathatóak össze azok az ügyfeleket akik az adott számlázási csoportba tartoznak. Egy ügyfél több csoportnak is a tagja lehet. Két táblázat látható a képernyőn, bal oldalon az összes ügyfél, aki még nem tagja az adott csoportnak, jobb oldalon pedig azon ügyfelek, akik már tagjai a csoportnak. A táblázatok között az ügyfelek a középen látható > és < gombokkal egyesével és tömeges kijelöléssel is mozgathatóak. Ügyfél csoport kialakítása csoportos számlázáshoz.

Fejléc és lábléc

A számla alapvető fejléc és láblác adatai adhatók itt meg, mint pénznem, vagy bizonylat nyelve. A fizetési mód ezen a felületen nem állítható, azt az ügyféltörzsnél kell szerkeszteni: Törzsadatok / Ügyfelek menüben az ügyfélkarton Pénzügy fülén a Fizetési kondícióknál. A számlák nyomtatása előtt a bizonyaltzáró szövegek még szerkeszthetők. Számla fejléc és lábléc adatai.

Tételek

A Tételek fülön vehetők fel a tételek, amelyek a számlára kerülnek majd. A tételhez árat beállítani nem itt lehetséges, hanem a Tételek és szolgáltatások menüben. Csoportos számlázás esetében az eladási árak általában azonosak. Ugyanakkor lehetséges ügyfelenként is egyedi ár beállítására a Törzsadatok / Árkategóriák / Ügyfél egyedi árak menüpont alatt. Számlákra kerülő tételek adatai

Egyebek

A számlákkal kapcsolatos egyéb paraméterek állítása, mint például egyenleg közlő.

© ProgramTECH Kft. (2024) - +36 94 900 025 - www.programtech.hu