Távsegítség

Bemutató kérése

Elérhetőség

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

Menüpontok ismertetése / Törzsadatok / Ügyfelek

Ügyfelek

Minden alapvető adat amely az ügyfél kapcsolatos itt (is) lehet feltölteni. Az ügyfelekről nagyon sok adatot képes tárolni az ügyviteli szoftver. A megadható adatoknak csak egy része kötelező.

Adatbevitel

A képernyő jobb alsó sarkában a Felvitel, illetve tömeges adatbevitelhez a bal alsó gombsor Import gombján népesíthetjük be adatokkal a törzset. Az ügyféladatokat a listában kiválasztással, majd a Módosít és Törlés gombokkal tovább alakíthatjuk. Mivel utóbbi művelet nem visszavonható, szerencsésebb törlés helyet az ügyféladatlapon módosítással kivenni az Aktív pipát.

Ügyféladatlap

Az Alapadatok fülön székhelycím, elérhetőségek mellett adószámellenőrző is található és kapcsolatfelvéelt is lehet kezdeményezni. A Pénzügy fülön megadható alapértelmezett fizetési mód, határidő, árketegórai, kedvezmény. A Számlatovábbítás fülön azt adhatjuk meg, a számlát emailben vagy nyomtatva, esetleg e-számlaként küldük-e ki a partner részére. A Szállítási címek fülön tetszőleges szállítási cím vihető fel. Az Egyéb fülön bizonylatoláskor figyelmeztetést állíthatunk be ügyfélhez, vagy beszállítói adatok pl. SAP kód vagy partenrkód adhatók meg.

Műveletek

Boríték

A beírt ügyfél postázási adatai alapján képes az ügyviteli program borítékot nyomtatni. Nyomtatás előtt az adatok szerkeszthetők.

Nyomtatvány

Van lehetőség Belföldi postautalvány illetve Dokumentum Kitöltő és Nyomtató Modul jelenléte esetén bármilyen ügyféladat alapú dokumentum nyomtatása, mint bele egyező nyilatkozat vagy bármi más amire szükség van.

Szerződések

Bizonyos iparágakban jellemző, hogy az ügyfelek szerződéssel rendelkeznek mint vagyonvédelem, internet szolgáltatás, stb. A szerződések érvényességi adatokkal, szolgáltatási helyszínnel felvihető. Csoportos számlázás esetén ez lista alapja a csoportos számlák kiállításának.

Import

Tömeges ügyféladat importálására ad lehetőséget tabulátorral tagolt UTF-8 karakter kódolt szöveges állományból. Részletes leírás:https://most.programtech.hu/import_kulso_fajlbol

Kapcsolat

Aktuális ügyféllel kapcsolatfelvétel email, sms vagy telefon (VoIP) segítségével.

Dokumentumok

Ügyféllel kapcsolatos dokumentumok megtekintése melyek a Dokumentumkezelő Program Modul-ban iktatva vannak.

Adatminőség

Ügyfelek adataival kapcsolatos hibák automata keresése, javítása. Belföldi aószám ellenőrzése a NAV online számla rendszerében, valamint email címek.

táblázaton végezhető műveletek

Szűrések, adatexport

A táblázat felett a lista szűrése beviteli mező a listában felsorolt azon sorokat adja vissza, amelyek tartalmazzák a beírt karaktersort. A ikonra koppintva tovább szűkíthetünk és gyosíthatjuk a keresést: megadhatjuk, hogy a kifejezést milyen adattípusokban keresse a program.

A táblázat alatti ikonsoron a felettük felbukkanó súgók szerinti feladatok kezdeményezhetők, például:

- oszloposorrend módosítás, oszlopok elrejtése,

- ügyféladatok exportja,

- ügyféladatok nyomtatása,

- egyedi adatmezők létrehozása.

© ProgramTECH Kft. (2024) - +36 94 900 025 - www.programtech.hu