Webes számlázás, webáruházból számlázás

Számlázó Program illesztése más rendszerekhez

A ProgramTECH MOST Számlázó Program a Hálózatos Modul jelenlétében kevés programozói munkával illeszthető webáruházakhoz vagy egyéb informatikai rendszerekhez. Az illesztés segítségével a számlázás webáruházból vagy bármilyen más rendszerből, például MedMAX háziorvosi programból vagy CRM programokból, stb. elkészítése másodpercek alatt lehetséges. Az adatátadó program a részletes dokumentáció alapján elkészíthető és már a demo számlázóban is kipróbálható.

Az ingyenes webáruházak közül a 3 tartalomkezelővel kész a kapcsolat. A Joomla tartalomkezelővel használható VirtueMart, a Prestashop és az UNAS webáruházakhoz illesztett a számlázó program.

  • A Virtuemart webáruházhoz letölthető a kész adatillesztő szkript a Webprogramok weboldalon.
  • A Prestashop kapcsolat kialakításához látogasson a Diakro Webstúdió weboldalára. A felhasználás feltételeiről az oldalon tájékozódjon.
  • Az UNAS-hoz a MOST Felhasználói felületén azonnal lehet csatlakozni, az adatátadó a programon belül érhető el.

A beállítások elvégzésével létrejön a megfelelően beállított php link az Ön webboltjának webes tartalmai között. Ennek a webcímét kel megadnia a MOST Számlázó számára a Fájl / Beállítások / Webáruház fülön:

Számla kiállítása rendelés alapján

Amikor ügyfele visszaigazolta vagy kifizette rendelését, megindul a teljesítés, illetve a számlázás. A számla kiállítása nem több, mint beírni a rendelés sorszámát a számlázó programba a Fájl / Bizonylatok / Bizonylat készítése webáruházból almenüben:

A számlázó program ezután automatikusan lekéri az adott rendeléshez tartozó összes adatot. A lekérés során minden adat, amire szükség van elérhetővé válik és a számlán megjelenik. Gyakorlatilag a rendelés sorszámán kívűl más adatot nem kell begépelni. Természetesen nyomtatás előtt a számla még szerkeszthető, ha az szükséges. Hibás adat esetén a bizonylat kiállítása megszakad és villogo piros X-el jelzi a szoftver, hogy hol és mi a hiba amit javítani kell. Jellemzően hiányzó vagy másképpen elnevezett mennyiségi egységek (db és darab nem azonos), ugyanígy fizetési mód és így tovább. Ezek a hibák az első számla kiállítása során jelentkeznek, de a megfelelő beállítások elvégzése után a számlázás, bizonylat kiállítás gyors és zükkenőmentes lesz.

Részletes dokumentáció:

ProgramTECH adatátvétel számlázáshoz

Hibakeresés

http://most.programtech.hu/gyik_szamlazo_program_webaruhaz_hibakereses