E-számla Modul

Mire való a ProgramTECH MOST E-számla Modul?

A ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver csomag E-számla Modul képes elektronikus számla, e-számla biztosítására. Az e-számla megírásának módja azonos a hagyományos papírra nyomtatott számláéval. A különbség annyi, hogy a számla rögzítésekor nem történik nyomtatás, hanem létrejön az elektronikusan aláírt és időbélyegzővel ellátott e-számla. Az e-számlára eredetének hitelességét, tartalmát és sértetlenségét őrző e-aláírás kerül. A befogadó partner e-mailben kap értesítést, letöltési linket vagy magát az e-számlát csatolva PDF mellékletként. Az e-számlát elektronikus formában kell megőrizni, nincs szükség a nyomtatásra, de az nem tilos.

Teljes automatizmus

Az elektronikus számlák kiállítása ugyanúgy történik mint ha azok sima papírra nyomtatott számlák lennének, csupán rögzítéskor nem indul el a szokott nyomtatás, hanem elektronikusan az interneten keresztül a háttérben minden megtörténik. Nem szükséges PDF fájlokat csatolgatni, aláíró szoftverrel aláírni, emailt írni. ezeket a szoftver mind elvégzi!

Mi kell hozzá?

Az elektronikus számlázáshoz NEM szükséges egyéb segédszoftverek telepítése és használata. Az elektronikus számlák elkészítését és továbbítását ügyfele felé rendszerünk egy lépésben elvégzi. Nem szükséges a számlák aláírásához egyéb szoftverek beszerzése, megtanulása és használata!

Mikor érdemes e-számlázni?

  • ha szeretné vállalkozását az e-ügyvitel irányába továbbfejleszteni
  • szeretné csökkenteni a papír alapú számlázással szembeni költségeket és feladatokat
  • ha ügyfele elvárja az elektronikus számlát
  • nem szereti ha önnek vagy alkalmazottainak a postán kell töltenie az idejét értékteremtő munka helyett

Mit tehet, ha egyik partnere e-számla befogadó, de másik partnere nem az?

Az ügyféltörzsben ügyfelenként beállíthatja, hogy mely ügyfele e-számla befogadó és mely ügyfele vár továbbra is papír alapú számlát. A ProgramTECH MOST Számlázó Program Modul számlánként megjegyzi, hogy mely számla e-számla és mely számla papír alapú számla. A könyvelés felé küldött havi számlariportban ez az információ meg is jelenik.

Költségek

Elektronikus számla kiállításához a ProgramTECH MOST Számlázó Program Modul és E-számla Modul együttes meglétére van szükség. Továbbá a számlák elektronikus aláírással és időbélyegzővel történő ellátásához egy aláíró, hitelesítő szerverre. Az egy e-számlára jutó költség függ a havonta mindösszesen kiállított e-számláktól. Jellemzően ez a költség jelentősen alacsonyabb már a postai feladás díjánál is, nem számítva a nyomtatás és egyéb költségeket.

További részletek e-számlázással kapcsolatban

Az áttérésről való informált döntéshez olvassa el az e-számla tájékoztatót az Elektronikus számlázás megvalósítása című cikkünkben, ahol a jogszabályokat is összegyűjtöttük.

Nettó egységár: 
4 000 Ft