EDI - Elektronikus Adatcsere Modul

A ProgramTECH MOST Ügyviteli szoftvere EDI képes Számlázó Program Modullal rendelkezik. Segítségével fogadhatóak EDI üzenet formájában rendelések és küldhetőek EDI-n keresztül számlák.

Mi az EDI?

Az EDI (Electronic Data Interchange, azaz elektronikus adat csere) számítógépek közötti, akár emberi közreműködés nélküli adatcserét jelent, egy formája az elektronikus számlázásnak. Jelen esetben ez a bejövő rendelések fogadását és számlák küldését jelenti. Az EDI alap feltétele és egyben lehetősége is az, hogy a kommunikációban mindkét fél egy előre pontosan rögzített nyelvet használ az elektronikus adatcsere közben, ez maga az EDI szabvány. Így gyakorlatilag a rendelések nem faxon, nem emailen érkeznek, hanem azok automatikusan egyszerre bekerülnek a ProgramTECH MOST Ügyviteli rendszerbe. A rendeléseket nem kell valakinek begépelni! A számlák kiállítása pedig nem nyomtatással végződik, hanem közvetlenül a megrendelő rendszerébe kerülnek az adatok, gyakorlatilag azonnal.

Rendszerünk a két legfontosabb EDI üzenetet képes feldolgozni:

 • Beszerzési megrendelés fogadása (ORDERS)
 • Számla készítés (INVOIC)

Mely cégekkel működik?

Jellemzően nagyvállalaltok és/vagy a multinacionális cégek azok, amelyek EDI-t használnak. A hozzájuk való beszállítás feltétele lehet az EDI csatona használata. Ezenkívül előny a konkurensekkel szemben, hogy a számlákat nem kell nyomtatni, postázni sem, illetve nincs hibaforrás a teljesen automatizált adatrögzítés során. A ProgramTECH MOST EDI Modul a következő cégek rednszerével működik együtt:


Rendszerünk a következő cégekkel működik együtt:

DM rossmann

Számtalan autóipari, technológia vagy szállítmányozó céghez lehet ezen a módon a fent sorolt kereskedelmi vállalkozásokon túl csatlakozni.


Mi szükséges az EDI-hez?

Az EDI használata nem bonyolultabb mint egy egyszerű számla kiállítása bármely számlázó szoftverrel. Szükséges feltételek az EDI használatához:

 • Windows 10 személyi számítógép
 • Internet kapcsolat
 • EDI szolgáltatás bevezetése és üzemeltetése:
  • Szoftverünket az EDIPORT rendszeréhez integráltuk.
  • Szerződés az elektronikus adatcseréről
 • ProgramTECH MOST Számlázó Program Modul
 • ProgramTECH MOST EDI - Elektronikus Adatcsere Modul

Funkciók

*

EDI - Elektronikus Adatcsere Modul funkciók

  Közvetlen elektronikus adatcsere kapcsolat kereskedelmi rendszerekhez.

  *
  • megrendelések fogadása EDI rendszerből a Fájl / EDI rendelések beolvasása menün keresztül
  • megrendelésből számla generálása és EDI rendszerbe feltöltése
  • adott számlához tartozó tranzakciós lista naplózása, mely a Bizonylatok / Bizonylat műveletek / Nyomtat-Néz / Bizonylat mentése XML fájlba / EDI üzenetnapló megtekintése útvonalon tekinthető meg

  Bevezetés

  Szoftverünk gyakorlatilag azonnal működik, ha fel van töltve adatokkal. Az EDI bevezetése cégmérettől és a korábban használt rendszerektől, az abból kinyerhető adatok minőségétől is függ. Szívesen segítünk bármilyen kapcsolódó probléma megoldásában, kérdések megválaszolásában.

  Nettó egységár: 
  84 000 Ft