EDI - Elektronikus Adatcsere Modul

A ProgramTECH MOST Ügyviteli szoftvere EDI képes Számlázó Program Modullal rendelkezik. Segítségével fogadhatóak EDI üzenet formájában rendelések és küldhetőek EDI-n keresztül számlák.

Mi az EDI?

Az EDI (Electronic Data Interchange, azaz elektronikus adat csere) számítógépek közötti, akár emberi közreműködés nélküli adatcserét jelent, egy formája az elektronikus számlázásnak. Jelen esetben ez a bejövő rendelések fogadását és számlák küldését jelenti. Az EDI alap feltétele és egyben lehetősége is az, hogy a kommunikációban mindkét fél egy előre pontosan rögzített nyelvet használ az elektronikus adatcsere közben, ez maga az EDI szabvány. Így gyakorlatilag a rendelések nem faxon, nem emailen érkeznek, hanem azok automatikusan egyszerre bekerülnek a ProgramTECH MOST Ügyviteli rendszerbe. A rendeléseket nem kell valakinek begépelni! A számlák kiállítása pedig nem nyomtatással végződik, hanem közvetlenül a megrendelő rendszerébe kerülnek az adatok, gyakorlatilag azonnal.

Rendszerünk a két legfontosabb EDI üzenetet képes feldolgozni:

  • Beszerzési megrendelés fogadása (ORDERS)
  • Számla készítés (INVOIC)

Mely cégekkel működik?

Jellemzően nagyvállalaltok és/vagy a multinacionális cégek azok, amelyek EDI-t használnak. A hozzájuk való beszállítás feltétele lehet az EDI csatona használata. Ezenkívül előny a konkurensekkel szemben, hogy a számlákat nem kell nyomtatni, postázni sem, illetve nincs hibaforrás a teljesen automatizált adatrögzítés során. A ProgramTECH MOST EDI Modul a következő cégek rednszerével működik együtt:


Rendszerünk a következő cégekkel működik együtt:

DM rossmann
Számtalan autóipari, technológia vagy szállítmányozó céghez lehet ezen a módon a fent sorolt kereskedelmi vállalkozásokon túl csatlakozni.

EDI - első számla kiállítása

Az EDI (elektronikus adatcsere) lehetővé teszi, hogy a Számlázó Program Modul segítségével kiállított számlák azonnal a megrendelőnél landoljanak. Az EDI és az elektronikus számla nem keverendő össze, a kettő nem ugyanaz! A videóból megnézhető, hogy gyakorlatilag a nulláról miképpen kell beállítani a szoftvert ahhoz, hogy az EDI számla kiküldésre kerüljön. A videót eredetileg "belső" használatra szántuk.

Mi szükséges az EDI-hez?

Az EDI használata nem bonyolultabb mint egy egyszerű számla kiállítása bármely számlázó szoftverrel. Szükséges feltételek az EDI használatához:

Bevezetés

Szoftverünk gyakorlatilag azonnal működik, ha fel van töltve adatokkal. Az EDI bevezetése cégmérettől és a korábban használt rendszerektől, az abból kinyerhető adatok minőségétől is függ. Szívesen segítünk bármilyen kapcsolódó probléma megoldásában, kérdések megválaszolásában.

Nettó egységár: 
70 000 Ft