Pénztárgép Modul

A ProgramTECH MOST Pénztárgép Modulja összekapcsolja a pénztárgépen történt értékesítéseket a készlet adatokkal és a számlázó rendszerrel. Értékesítéskor az online kassza és a ProgramTECH MOST együttműködése csökkenti a raktáron lévő készleteket, a módosult készlet adatok azonnal elérhetők akár interneten keresztül is, valamint automatikusan generálható számla a nyugta alapján. Ezt kétféle módon is biztosítani lehet:

 • Nincs összekapcsolva a pénztárgép és a számítógép. Előnye, hogy bármely online kasszával kialakítható.
 • Össze van kapcsolva a pénztárgép és a számítógép, az összeállítást kiskassza rendszernek nevezik.

A ProgramTECH MOST pénztárgépes alkalmazás telepítés után már demo üzemmódban azonnal működik, a pénztárgépet gyakorló üzemmódra kapcsolva könnyen tesztelhető.

Pénztárgép Modul funkciók:

 • Számla kiállítása nyugta vagy tételes listás blokk alapján
 • Vonalkódok és/vagy gyors kódok használata
 • Vonalkód nyomtatás
 • Több pénztárgép is használható
 • Ügyfélkártyák, kedvezmények kezelése
 • Blokk nyomtatása POS nyomtatón
 • Nyitott vagy zárt PLU használata
 • Nyitott PLU esetén korlátlan tételszám, míg nem nyitott PLU esetén a pénztárgép típusának megfelelően
 • Hálózatos (LAN) és internetes működés, akár távoli telephelyről is elérhető
 • Azonnali statisztikák (vevők száma, bruttó árbevétel, haszon, ...)
 • Készlet kezelés
 • Árak (PLU-k) karbantartása, ármódosítás

Integrált modul a készletek és a folyamatos értékesítések követésére. Segítségével elkerülhetőek a párhuzamos adminisztrációs feladatok.

Pénztárgép és készletnyilvántartás

A pénztárgép és a számítógép összekapcsolása révén számos lehetőség nyílik. Az összekapcsolás után nem a pénztárgépen kell az árakat karbantartani, hanem a számítógépen. A készlet fogyások automatikusan megtörténnek. A nyugta alapján gyorsan számla készíthető. Ez a videó bemutatja hogyan működik ez valójában!Hogyan működik a pénztárgép és a számítógép nem összekötött üzemmódban?

Technikai feltételek:

 • A számítógépet a pénztár közelében szükséges elhelyezni, hogy az értékesítést rögzítessük rajta.
 • Amennyiben nem billentyűzetről vinnénk fel a tételeket a programba (nem megnevezéssel, hanem betűk-számok karakterkombinációja bevitele szükséges), USB végű vonalkódolvasó csatlakoztatása szükséges a számítógéphez.
 • Amennyiben szeretnénk tételes blokkot nyomtatni nem A4-es, hanem blokk méretben, blokknyomtató beszerzésére van szükség.

Beállítások a programban

pentargepes-nem-osszeketott-uzemmodban
 • a Fájl / Beállítások / Tételkezelés program felületen válasszuk ki a vonalkód használatot
 • válasszuk ki a Fájl / Beállítások / Pénztárgép felületen Pénztárgép típusa mezőben az Összekötés nélküli pénztárgép üzemmódot, a Pénztárgép megnevezése mezőben válasszuk ki a számítógépet a Gépnév-en és adjunk raktárat a Pénztárgép készlet kezeléséhez

Működés

 1. Először a ProgramTECH MOST-ban felvisszük (vonalkódolvasóval vagy billentyűzettel, stb) a vásárlás tételeit a Pénztárgép / Péntárgépes eladás menüben menüben.
 2. A program képernyője jobb felső sarkában megjeleníti a fizetendő értéket, illetve annak áfa kulcsonkénti részösszegeit.Ezek az értékek üthetők be a pénztárgépbe.
 3. A MOST nem adóügyi tételes blokkot nyomtat, ha erre szükség van. A pénztárgép előállítja az adóügyi blokkot. A Raktár menüben az értékesített termékek levonásra kerülnek az áru- vagy kimenőkészletből.

Hogyan működik a pénztárgép és a számítógép összekötött üzemmódban?

A ProgramTECH MOST szoftver Készletnyilvántartó Program Modul-ja alkalmas a termékek, tételek bevételezésére, készletek kezelésére akár több raktárban is. A készletek csökkenthetőek szállítólevéllel vagy számlával amelyek a Számlázó Program Modul segítségével állíthatóak ki. A pénztárgép és a számítógép összekapcsolásával lehetőség nyílik arra, hogy a pénztárgépen értékesített tételeket is a készletről a szoftver automatikusan levonja. A készlet adatok ezért mindig pontosak és aktuálisak. A fogyások részletesen (blokkonként) a ProgramTECH MOST programból így visszakövethetőek.

Pénztrágép számlázás és készletvezetésA pénztárgép vagy akár több pénztárgép a számítógéppel kábellel vagy a számítógépes hálózaton keresztül kapcsolódik és történik a kommunikáció. A számítógépet nem feltétlenül kell bekapcsolni a pénztárgépes eladás közben, az értékesítések és a készlet aktualizálás későbbi időpontban is történhet. Az adatok áttöltése a pénztárgépre (PLU, tételek feltöltése) nagyon egyszerű, a forgalmi adatok lekérése szintén, ez utóbbi automatizálható is.


Mikor érdemes a pénztárgép modult használni?

Komplett, működő pénztárgép szoftver megoldás azon üzletek, boltok részére, ahol

 • széles a termékválaszték
 • nagy a vevőforgalom
 • prioritás a készletek pontos vezetése
 • igény merül fel a vonalkódos termékaznosításra (ha még nincs, a Pénztárgép és Készletnyilvántartó Modulok segítségével bevezethető)
 • párhuzamosan a készletek áramlása kiskereskedelmi (nyugtás) és nagykereskedelmi (számlás) értékesítésre
 • szervezeti szinten is kiaknázandók az online pénztárgépek NAV által igénybe vett képességei: az események akár percről percre követhetők távolról, interneten keresztül is
 • igény merül fel a pénztárgéppel kapcsolatos feladatok automatizálására: az árak (PLU-k) akár a szoftverben is karbantarthatók

Pénztárgép kiválasztása

A Pénztárgép Modul gyakorlatilag bármilyen pénztárgéppel használható. A kábeles kapcsolat csak a Micra gépekkel működik, de kábeles kapcsolat nélkül is jól funkcionál. Ez utóbbi esetben a tételek azonosítását és gyűjtését a számítógép végzi, a pénztárgépbe pedig kézzel kerül beütésre a fizetendő összeg.

Micra pénztrágép.Az illesztés a gyakorlatilag az összes Micra pénztárgéppel működik, ezért a választás a szoftver szempontjából szinte mindegy. A pénztárgépeknek számos egyéb paramétere lehet kritikus a felhasználás módját, körülményeit tekintve (mérleg, vevőkijelző, akkumulátor élettartam, stb.), ezért kérjük tájékozódjon az online kassza gyártó weboldalán, ahol az Önhöz legközelebbi online pénztárgép továbbforgalmazó elérhetőségét is megismerheti. A Tenzor Tech Kft. üzletében a Programtech MOST Pénztárgép Modul és a Micra Jota együttműködése élesben is kipróbálható.

A pénztárgép rendszer beszerzése és beüzemelése

 1. A következő PorgramTECH MOST modulok megrendelés-ére van szükség:
 2. Hardver ellenőrző lista az online pénztárgéptől a vezetékekig a szükséges eszközöket felsorolva a itt olvasható:

Nettó egységár: 
14 000 Ft

Vonalkódolvasó a ProgramTECH MOST-hoz

Vonalkódolvasó a ProgramTECH MOST-hoz Ingyenes alkalmazásunk segítségével a mobiltelefont vonalkódolvasóként lehet használni a MOST ügyviteli szoftverhez. Letöltés:
play.google.com
*Jelenleg Android készülékeken működik