Telepítés

Ez a leírás tartalmaz minden információt, amit a ProgramTECH MOST letöltéséhez, telepítéséhez tudni szükséges. A demo program ingyenes, a telepítést bárki kezdeményezheti, az regisztrációhoz nem kötött. A szoftver - harmadk fél, vagy egyéb szolgáltatást igénylő funkciók kivételével - teljes funkcionalitásában kipróbálható. A telepítés egy darab telepítő állomány segítségével történik. Az összes Windows operációs rendszert ugyanaz a telepítő program szolgálja ki. A telepítő program legutolsó változata weboldalunkról bármikor letölthető.

Fájl neveLeírásVerzióFrissítveMérete
programtech_most_telepito.exeTeljes telepítő készlet adatbázis motorral és felhasználói szoftverrel.2.3.22019.01.2166.6 MB

Használható operációs rendszerek

  • Windows 7
  • Windows 8
  • Windows 10

A 32 és 64 bites kiadások és szerver változatok egyaránt alkalmasak! Mobileszköz képernyőjére nem optimalizált, asztali gépre tervezett szoftver.

Szükséges informatikai környezet

  • Az ProgramTECH MOST ügyviteli program futtatásához nem szükséges extra számítógép. Jellemzően az adott operációs rendszert kiszolgálni képes számítógép elegendő.
  • Fontos, hogy a számítógépen antivírus szoftver is legyen telepítve, ugyanakkor ennek helyes beállítása is szükséges.
  • Ne legyen telepítve torrent, cc-cleaner és egyéb a munkához felesleges és nehezen összeegyeztethető alkalmazás.
  • Adatbázis tárhely szolgáltatás esetén érdemes az internetkapcsolatot ellenőrizni.

Telepítés

A telepítést telepítőprogram segítségével végezheti el. A telepítőprogram kérdéseire kattintással adott válaszok által halad előre a telepítés.

A telepítőprogram ellenőrzi a telepítéshez és a későbbi működéshez szükséges beállítások és szoftverek jelenlétét, azaz:

  • Windows tűzfal beállítása annak érdekében, hogy az adatbázis az Ön számítógépén elérhető legyen másik számítógépről (TCP 5432 port nyitása)
  • Adatbázis motor telepítése
  • Felhasználói szoftver telepítése

A telepítés alapértelmezett és javasolt útvonala a C:\PROGRAMTECH_MOST. Ebbe a könyvtárba kerül a MOST program és az adatok is, ha adatbázis motor is telepítésre kerül a számítógépen.

A letöltés és a telepítés során is számos biztonsági figyelmeztetés és kérdés jelenhet meg az Ön képernyőjén, ez nem hiba. Az üzenetek nyelve és megjelenésük módja jelentősen eltér a különböző böngészők és antivírus szoftverek miatt, az üzeneteket el kell olvasni és értelmezni. A sikeres telepítés érdekében mindenhol engedélyezni kell a program futását. A telepítő program elektronikusan alá van írva, az aláíró neve ProgramTECH Kft.

Összetevők választása

A telepítőprogram kérdéseire kattintással adott válaszok által halad előre a telepítés.

Teljes telepítés: Ez a telepítési opció két esetben választandó: egyfelhasználós számlázáshoz vagy többfelhasználós, illetve osztott telephelyi működés esetén a központi számítógépnek kiválasztott gépre. Egy gépről történő számlázáskor minden programösszetevő a számítógépre kerül, önállóan, hálózati kapcsolattól függetlenül működni képes rendszert hoz létre. Többfelhasználós számlázás esetén egy másik számítógépre telepítve a Felhasználói szoftvert, az ehhez a számítógéphez kapcsolódhat, és közös adatbázisként használható a teljes telepítéssel létrehozott adatbázis. Ez esetben ennek a számítógépnek mindig bekapcsolva kell lennie, amikor a másikon számlázni szeretnének.

Adatbázis motor telepítése: Az adatbázis motor az az összetevő, amely az adatok tárolását és kiszolgálását teszi lehetővé. Különálló telepítése akkor jön szóba, ha egy külön szerveren, vagy számlázást nem folytató központi gépen helyezik el, ahova a számlázást végző munkaállomásokról küldik az adatokat. Az adatbázis motor "nem látszik", nem érezhető, hogy a számítógépre van telepítve, a háttérben fut és kiszolgálja a Felhasználói szoftvereket. Az adatokról rendszeres biztonsági mentést kell készíteni! Ha igényli Adatbázis tárhely szolgáltatásunk, akkor ennek a komponensnek a futtatására nincs szükség, számlázó adatbázisa a Távolimentés szerveren lesz generálva.

Felhasználói szoftver: Ez az az összetevő, amelynek telepítése szükséges azokra a számítógépekre ahol a felhasználó ténylegesen használni szeretné a ProgramTECH MOST programot, de az adatbázist máshol működteti. Ennek az összetevőnek a telepítésekor jönnek létre az indító ikonok az asztalon, tálcán és a menüben.

Ha a letöltés és telepítés közben bármilyen probléma vagy kérdés merülne fel, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk!

Több cég telepítése egy számítógépre

Abban az esetben ha egy számítógépen több vállalkozás ügyviteli feladatait kell ellátni, akkor a ProgramTECH MOST beállítható, hogy egy telepítéssel és egy adatbázissal (cégenként egymástól függetlenül) működjön. A szoftvert NEM KELL többször telepíteni, csak egyszer! A több cég kezeléséhez szükséges beállítást két helyen lehet elvégezni: bejelentkezés dialógusban az Adatelérés fülön vagy a Fájl / Beállítások / Induláskor / Több cég kezelése menüpont alatt. Az így kialakított környezetben minden cég egymástól teljesen független, a beállítások és a felvitt adatok mindig csak és kizárólag az adott cégre vonatkoznak, illetve csak onnan érhetőek el.

4. A már telepített szoftver frissítése

Az ügyviteli szoftver rendelkezik beépített frissítéssel. Azaz az újabb kiadású szoftverek belépéskor (ha nincs kikapcsolva ez az értesítés) akkor automatikusan letöltődnek és települnek a számítógépre. Ehhez az automatikus frissítéshez internet kapcsolat szükséges. Ha nincs internet kapcsolata akkor töltse le és futtassa ezt a telepítő programot.

Fájl neveLeírásVerzióFrissítveMérete
programtech_most_kliens.exeCsak a felhasználói szoftvert tartalmazó, adatbázis motor nélküli telepítő egyszerű frissítéshez ahol a beépített automata frissítés valamiért nem használható.2.3.22019.01.2116.7 MB
Kapcsolódó tartalmak: