Telepítés

Ez a leírás tartalmaz minden információt, amit a ProgramTECH MOST letöltéséhez, telepítéséhez tudni szükséges. A demo program ingyenes, a telepítést bárki kezdeményezheti, az regisztrációhoz nem kötött. A szoftver - harmadk fél, vagy egyéb szolgáltatást igénylő funkciók kivételével - teljes funkcionalitásában kipróbálható. A telepítés egy darab telepítő állomány segítségével történik. Az összes Windows operációs rendszert ugyanaz a telepítő program szolgálja ki. A telepítő program legutolsó változata weboldalunkról bármikor letölthető.

Fájl neveLeírásVerzióFrissítveMérete
programtech_most_telepito.exeTeljes telepítő készlet adatbázis motorral és felhasználói szoftverrel.2.7.72024.07.0920.2 MB

Használható operációs rendszer

  • Windows 10, Windows 11 bármely PC-n futtatható kiadása

Szükséges informatikai környezet

  • Az ProgramTECH MOST ügyviteli program futtatásához nem szükséges extra számítógép. Jellemzően az adott operációs rendszert kiszolgálni képes számítógép elegendő.
  • Fontos, hogy a számítógépen helyesen beállított antivírus szoftver is legyen telepítve. Nem javasolt az ingyenes eszközök használata: adatainkkal fizetünk a használatért, nem hangolhatók finomra, üzleti felhasználást licenszük sem enged meg általában. Ha nincs egyébre keret, használja a Windows Defender-t.
  • Ne legyen telepítve torrent, cc-cleaner és egyéb a munkához felesleges és háttérben agresszívan tevékenykedő alkalmazás.
  • Adatbázis tárhely szolgáltatás esetén érdemes az internetkapcsolatot ellenőrizni.

Telepítés

A telepítést telepítőprogram segítségével végezheti el. A telepítőprogram kérdéseire kattintással adott válaszok által halad előre a telepítés.

A telepítőprogram ellenőrzi a telepítéshez és a későbbi működéshez szükséges beállítások és szoftverek jelenlétét, azaz:

  • Windows tűzfal beállítása annak érdekében, hogy az adatbázis az Ön számítógépén elérhető legyen másik számítógépről (TCP 5432 port nyitása)
  • Adatbázis motor telepítése
  • Felhasználói szoftver telepítése

A telepítés alapértelmezett és javasolt útvonala a C:\PROGRAMTECH_MOST. Ebbe a könyvtárba kerül a MOST program és az adatok is, ha adatbázis motor is telepítésre kerül a számítógépen.

A letöltés és a telepítés során is számos biztonsági figyelmeztetés és kérdés jelenhet meg az Ön képernyőjén, ez nem hiba. Az üzenetek nyelve és megjelenésük módja jelentősen eltér a különböző böngészők és antivírus szoftverek miatt, az üzeneteket el kell olvasni és értelmezni. A sikeres telepítés érdekében mindenhol engedélyezni kell a program futását. A telepítő program elektronikusan alá van írva, az aláíró neve ProgramTECH Kft.

Több cég telepítése egy számítógépre

Abban az esetben ha egy számítógépen több vállalkozás ügyviteli feladatait kell ellátni, akkor a ProgramTECH MOST beállítható, hogy egy telepítéssel és egy adatbázissal (cégenként egymástól függetlenül) működjön. A szoftvert NEM KELL többször telepíteni, csak egyszer! A több cég kezeléséhez szükséges beállítást két helyen lehet elvégezni: bejelentkezés dialógusban az Adatelérés fülön vagy a Fájl / Beállítások / Induláskor / Több cég kezelése menüpont alatt. Az így kialakított környezetben minden cég egymástól teljesen független, a beállítások és a felvitt adatok mindig csak és kizárólag az adott cégre vonatkoznak, illetve csak onnan érhetőek el.

A már telepített szoftver frissítése

Az ügyviteli szoftver rendelkezik beépített frissítéssel. Azaz az újabb kiadású szoftverek belépéskor akkor automatikusan letöltődnek és települnek a számítógépre. Ehhez az automatikus frissítéshez internet kapcsolat szükséges. Ha valamilyen okból ez mégsem történik meg, akkor a programtech_most_telepito.exe futtatásával az ügyviteli szoftver frissíthető.