A számlázó program nem a webáruház adataival, áraival nyomtatja ki a számlát. Hol a hiba?

A ProgramTECH MOST Számlázó Program Modul a Hálózati és bejelentkeztető Modul-al együtt képes webáruházakból adatokat átvenni, azok alapján szállítólevelet vagy számlát nyomtatni. Abban az esetben -amikor két szoftver dolgozik össze, akkor nem mindig egyszerű eldönteni, hogy melyik oldalon -azaz a weboldalon vagy a számlázó programban, van a hiba. Ez az útmutató segít az ilyen helyzetek megoldásában.

Az adatátadás ellenőrzésének lépései

  • Indítsa el a ProgramTECH MOST programot, majd kattintson a Bizonylat készítés webáruházból menüpontra.
  • A megjelenő dialógusban kattintson a Beállítás címkére.
  • Az URL ahonnét az adatok lekérése történik mezőből másolja ki a teljes hivatkozást.
  • A kimásolt hivatkozást másolja be egy internet böngésző címsorába (ne a kereső sávba!) és az egyenlőség jel után írja be a kérdéses rendelés sorszámát majd üssön entert. Ennek hatására a következő linken megjelenő oldalhoz hasonló képernyőt kell látnia:
    http://www.programtech.hu/szamlazo_program_exportdemo.php?hiv_szam=123
  • A megjelent adatok között keresse meg a hibás, kérdéses részt (nettó árat, megnevezést, ...). Ha ezen az oldalon azt az adatot látja, amit a számlázó program kinyomtat, akkor a ProgramTECH MOST Számlázó Program Modul jól működik. Ha itt a weboldalon látható adat már hibás (rossz az ár, rossz a megnevezés, ...), akkor a webáruház oldalon van a hiba, ott kell és csak ott lehet javítani.

Kapcsolódó dokumentáció

A webáruházból történő számlázással kapcsolatos teljes körű dokumentáció ezen a linken érhető el:
szamlazo_program_adatatvetel.pdf