Számlázás valósidejű adatszolgáltatás nélkül

Az adatszolgáltatás akadályozottsága esetén is lehetséges számlát rögzíteni, ha az Fájl / Adatátadás NAV rendszerek felé / NAV Online Száma bejelentkezési adatai menü pont alatt bepipáljuk a Számlakiállítás engedélyezése abban az esetben, ha a NAV rendszere nem működik és/vagy az adatszolgáltatás sikertelen (nem javasolt). opciót.

Azon helyzetekben hasznos, ahol a vevő, szolgáltatást igénybevevő személyesen megjelenik és a számlakiállítás nem halasztható jogszabályi és/vagy praktikus okokból akkor sem, ha a NAV rendszere éppen nem elérhető.

  1. Számlázáskor az adatszolgáltatás meghiúsulását jelző hibaüzenetet kapok.
  2. Ellenőrzöm a NAV Online Száma bejelentkezési adatai / Ellenőrzés feliraton a NAV online számlaadatszolgáltatás felülettel való kapcsolatot és hibajelzés esetén megkeresem a hiba okát. A funkciót csak akkor használom, ha biztos vagyok benne, hogy a NAV rendszere a hiba oka és nem a szoftver hibás beállítása vagy számítógépes környezetem.
  3. Bekapcsolom a funkciót és folytatom a számlázást.
  4. Ellenőrzöm a NAV online adatszolgáltatás felület elérhetőségét a 1. szerint. Amint helyreáll a rendszer, kikapcsolom a funkciót. A funkció bekapcsolt állapota nem blokkolja ugyan az adatszolgáltatást a hiba elhárulását követően, azonban javasolt a kikapcsolás, azért, hogy egy következő meghibásodást majd annak elhárulását észleljem.
  5. A funkció használata esetén fokozottan oda kell figyelnem az adatszolgáltatásra. A szoftver folyamatosan jelezni fogja, hogy nem beküldött számlák vannak kiállítva és próbálkozik is a beküldéssel (minden szoftverbe lépéskor), de az adatszolgáltatáshoz a
    rendes működést biztosítani kell. A NAV online számlaadatszolgáltatás rendszer helyreállását követően minél hamarabb, a számlarendeletben (23/2014 NGM 13/B. §) meghatározott 24 órán belül lehetőséget biztosítok a számlázó programnak arra, hogy az adatszogáltatást végrehajthassa.
Milyen problémát old meg?: 

A NAV online számlaadatszolgáltatás rendszer meghibásodása esetén történő számlázás biztosítása.