A program használatának befejezése

Szervezetünk megszűnése miatt, adatbázis mentés után a számlázóprogrammal nem kerül több számla kiállításra. Kérem, szíveskedjenek jelezni, ha egyéb tennivalóm is van a megszűnés és a program lezárása kapcsán.

 1. A licenszszerződés és az ÁSZF szerint a program a licenszidőszakon belül - így ellenőrizhető a licensz érvényessége - használható. A licensz kifutásával a program menüelemek inaktívvá válnak. Ezért
  • Ha a programban képzett adatokkal tovább kíván rendelkezni, az utolsó számla kiállítását követően a számlaadatokat, ügyféllistát, termékek/szolgáltatások törzset az adott lista felületén a Táblázat adatai mentése excel vagy szöveges fájlba ikonon keresztül exportálni kell. Ezáltal mind emberi szemmel, mind külső programok által olvashatók, kezelhetők maradnak.
  • A szoftver adatbázisáról készítsen mentést a Fájl/Adatbázis mentése menüben, mely a ProgramTECH MOST esetleges újra üzemelésekor hasznos lehet.
  • A számlák megőrzése papíralapú számlák esetén a papírra noymtatott számlák megőrzését jelenti (elektronikus formában is megőrizhetők a 23/2014 NGM-ben, a továbbiakban számlarendeletben leírtak szerint), elektronikus számlák esetén a számlarendelet szerinti formákban és archiválással. Ezen megőrzési kötelezettség nem azonos a számlázó program felületen történő hozzáféréssel. Amennyiben a programon belül szeretné továbbra is számla és egyéb adatait elérni, a licensz meghosszabbításával tehet ezt meg.
 2. A szigorú számadásban zárja le a sorszámsorozatokat (könyvelője segítségével).
 3. a számlarendelet kívánja meg továbbá
  • a felhasználói útmutató elmentését (archiválása=adathordozóra letöltése, a megőrzési határidőig terjedő olvashatóság biztosításával) a Súgó / Olvass el! almenüből még aktív licensz esetén, vagy a weboldalról,
  • hasonlóan a bejelentéshez, a program használat befejezését a SZAMLAZO nyomtatványon jelezni kell a NAV felé (könyvelő segítségével).
  • Ezen kívül ajánlott kimenteni és archiválni az adóhatósági ellenőrzési adatexport gombon kinyerhető számlaexport .xml fájlokat is, mert a licensz kifutásával ez a menü sem hozzáférhető. Több fájl exportot ajánlott kivenni különböző bontásban, például évenként időszaki bontásban és egy számlasorszámok szerinti exportfájlt érdemes lehívni és elmenteni.
  • A szoftverrel történő számlázás bemutatására kérhetik egy esetleges hatósági ellenőrzéskor, melyre alkalmas a demó verzió, mely lejárt licensz esetében is, mint bárki számára bármikor letölthető.

Hasznos volt ez az oldal?