Szabadabb dokumentumkezelés és a vonalkódok

Dokumentumkezelő modul

Iktatott dokumentumok módosítása

Egy dokumentumkezelő rendszerben alapszabály, hogy "tollal írunk", azaz semmit nem lehet kiradírozni. A változtatásokat piros tollal eszközöljük, nem módosítunk. Tévessé teszünk. Ugyanakkor a vállalati dokumentumkezelés során nem egy szigorú értelembe vett iktatásra van szükség, hanem egy még a visszakereshetőséget és átláthatóságot biztosító, de könnyen kezelhető rendszerre. Ezért a ProgramTECH MOST Dokumentumkezelő Program Modult úgy módosítottuk, hogy akik a rugalmasabb dokumentumkezelést szeretnék választani, azok bekapcsolhatják az iktatott dokumentum iktatási adatai változtatása funkciót. A beállítás a Fájl / Beállítások / Dokumentumkezelés fülön érhető el. Az iktatás nem törölhető, a változtatások naplózásra kerülnek.

Email küldés az érintetteknek iktatáskor

Az információáramlást nagy mértékben felgyorsítja az, ha iktatáskor, új dokumentum rögzítésekor a címzettek azonnal automatikus email üzenetet kapnak. Az email szövege tartalmaz minden adatot a dokumentummal kapcsolatban: kitől érkezett, mi a határideje, és így tovább. Maguk a dokumentumok is csatolva vannak az emailhez. A Törzsadatok / Felhasználók menüpontban a felhasználók email címét ehhez be kell állítani.

Számlázó program modul

Vonalkód kezelés

Az Ön vállalkozásában forgalmazott termékek rendelkeznek vonalkóddal? Mostantól az ügyviteli rendszer is készen áll kezelésére. A vonalkód használatának bekapcsolása a Fájl / Beállítások / Tételkezelés fülön lehetséges. Ezután a Tételtörzsben a termékek mellé megadható a vonalkód is. Új bizonylat (árajánlat, szállítólevél, díjbekérő vagy számla) készítésekor a vonalkód segítségével a tételek pillanatok alatt és pontosan kiválaszthatóak. A vonalkódok olvasásához a kereskedelemben kapható legtöbb USB portra csatlakoztatható vonalkódolvasó alkalmas.

Import

Nagy mennyiségű adat egyszerű behozatalát teszi lehetővé a Törzsadatok összes menüelemébe. Jellemző használat:

  • az egyéb számlázó rendszerből, táblázatos nyilvántartásból történő MOST-ra való áttérés során a készlet és ügyfél adatok importálása gépelés helyett egy mozdulattal
  • ugyanezen helyzetben a számlaadatok áthozhatók kimutatás készítéséhez
  • A fenti funkciók a szoftver 1.6.8-as verziójától felfelé érhetőek el.