E-számla Modul ProgramTECH aláírószerveren beállítása

Email küldés beállítása

E-számla értesítőhöz email adatok beállítása

Az elektronikus számlák kiküldése a felhasználóhoz tartozó SMTP (kimenő email üzenetek kezelése) szerveren történik. A küldés automatikus, de első elektronikus számlázás előtt be kell állítani a Fájl / Beéllítások / E-mail fülön. A szükséges beállításokat az SMTP szerver szolgáltatótól lehet beszerezni, egyéb esetben az SMTP szervert szolgáltató szervezettől. Ezek a beállítások ugyanazok, mint amit az egyéb telepített levelezőprogramokban is be kell állítani. Fontos, hogy a beállítások az SMPT beállítások ellenőrzése funkcióval ellenőrizve legyenek.

A Fájl / Cégadatok menüpont alatt a saját vállalkozás email címét is be kell állítani. A számlabefogadók erről az emailcímről kapják majd az elektronikus számlákat.

E-számla kiállítás módjának beállítása

E-számla számlázási mód beállítása

A Fájl /Beállítások / Elektronikus számlázás fülön be kell állítani az elektronikus számla kiállításával kapcsolatos egyéb paramétereket.

E-Számla kézbesítő és adminisztrációs rendszer beállítása

Az elkészített elektronikus számlák webes felületen is elérhetőek ezen a címen: eszamla.programtech.hu. A belépési adatok emailben érkeznek, a beállított jelszót első alkalommal meg kell változtatni és kezelje bizalmasan. Egyéb beállítások bejelentkezés után érhetőek el.

Ügyféltörzsben kiválasztani az e-számlás partnereket

Opcionális beállítás, mert számla rögzítésekor is kiválaszható az e-számla vagy papírszámla számlázási mód. Amennyiben a Törzsadatok / Ügyfelek / Módosítás / Számlatovábbítás fülön jelöli az e-számlát, adott partner felé számlázáskor az e-számla kerül felajánlásra.
Kapcsolódó tartalmak: