Hogyan állíthatom be a gmail-es postafiókomat levelek küldéséhez?

A Gmail fiók beállítása a ProgramTECH MOST-ban

Ahhoz, hogy a programból gmailen keresztül emaileket tudjunk küldeni, össze szükséges kötni a levelezőfiókot a MOST-tal.

  • A beállításhoz aFájl / Beállítások/E-Mail fülre kell kattintani és megadni a képen látható mezőkben az Ön vagy vállalkozása gmail fiókja adatait.
  • Ez alól kivételt képez a Jelszó; nem a google fiók jelszavát, hanem egy külön generálható ú.n. applikáció-specifikus jelszót szükséges megadni, melyet a google fiókban lehet generálni.
gmail-levelezes-beallitasa

Appspecifikus jelszó generálása

Az applikáció (például a ProgamTECH MOST) specifikus jelszót a gmail fiókunkba lépve lehet megadni:

https://myaccount.google.com/security

  • Bejelentkezés a Google fiókba->Biztonság->Bejelentkezés a Google-ba->Kétlépcsős azonosítás engedélyezése, ha még nem adott.
  • Amint a kétlépcsős azonosítás be van kapcsolva a Bejelentkezés a Google fiókba->Biztonság->Kétlépcsős azonosítás felület alján megjelenik az Alkalmazás jelszók mező. Erre rákattintva pl a "MOST" elnevezés megadásával a Google előállítja a ProgramTECH MOST részére a gmail kapcsolódáshoz szükséges jelszót (jelenleg szóközökkel adja meg, melyeket nem kell kitörölni a MOST beállítás Fájl/Beállítások/Email../Jelszó mezőbe másoláskor sem).