Felhasználók

A Hálózati és Bejelentkeztető Modul -lal létre hozható felhasználó, bejelentkező névvel, jelszóval. Példaként hozzunk létre Alma pénzügyi munkatárs és Málna könyvvizsgáló számára belépési lehetőséget.

  1. A Felvitel gombra kattinva
  2. a felhasználót be kell sorolni Felhasználói csoport elnevezése mezőben felhasználói csoportba.
    • Alma esetében például kiválasztjuk a 'pénzügyi' csoportot, ha nincs akkor létrehozzuk a 'pénzügy' csoportot a Törzsadatok / Felhasználók és engedélyek / Felhasználói csoportok almenüben. Málna felhasználói fiókja létrehozásakor a 'könyvelés' csoportot válasszuk ki, vagy hozzuk létre, majd választjuk ki.
  3. Majd megadjuk nevét, bejelentkező nevét és jelszavát.
    • Az email cím megadása a Dokumetumkezelő Program Modul esetén lényeges, például, ha szeretnénk az iktatott vagy iktatandó iratot az érintettnek emialen is elküldeni.
  4. Ha szeretnénk, ha a létrehozott felhasználók csak saját fiókjukon keresztül mozogjanak a programban, változtassuk meg a nyilvános Rendszergazda felhasználóhoz tatozó 1234 jelszót a Módosít gombbal.


A program megnyitáskor felnyíló Bejelentkezés ablakban Alma és Málna saját felhasználói neve és jelszava birtokában léphet be. A Törzsadatok / Felhasználók és engedélyek / Engedélyek almenüben határozhatók meg konkrétan a tevékenységek, amelyet Alma, mint 'pénzügy' -i csoporttag, Málna, mint 'könyvelés' csoporttag végezhet.