NAV online számla adatszolgáltatás beállítás

Ez a menü biztosítja a vállalkozás NAV online számla fiókjának a számlázó programmal való összekötését. Az összekötésre a jogszabályban meghatározott belföldi adóalany számára számlázó programmal kiállított számla azonnali, felhasználói beavatkozás nélkül történő online küldése biztosítása miatt van szükség. A beállításhoz a NAV oldalon a vállalkozás regisztrációja részeként létrehozott technikai felhasználó adataira, a kapcsolat létrejöttének ellenőrzéséhez és későbbi használatához természetesen működő internetre van szükség.

NAV technikai felhasználó adatainak beírása

 1. A Fájl / Adatátadás NAV rendszerek felé / NAV Online számla bejelentkezés adatai / Beállítások menün felbukkanó űrlapon beviendőek a
  • technikai felhasználó neve, a NAV felület generálta, véletlenszerű karakterek
  • technikai felhasználó jelszava, a felhasználó a technikai felhasználó létrehozásakor maga adta meg
  • technikai felhasználó xml aláírókulcsa, NAV felület generálta véletlen számok és betűk
  • technikai felhasználó xml cserekulcsa, NAV felület generálta
 2. Az Ellenőrzés címkére kattintva ellenőrizhetőek a beírt adatok.
 3. A Rendben gombra kattintva a beállítások rögzítésre kerülnek. Hálózatos működés esetén elég ezt a beállítást egy számítógépen elvégezni.

NAV technikai felhasználó adatainak beírása
NAV technikai felhasználó adatainak beírása

A Tesztkörnyezet és a Proxy fülekkel az esetek 99%-ban nem kell foglalkozni. Többgépes üzem esetén csak egyik installációban, egyszer szükséges megadni! A NAV online számla adatszolgáltatás működéséről A NAV Online számla rendszer kapcsolat címmel és oldalon írunk.