Van purchase order kezelés a ProgramTECH ügyvitelben?

A vevői megrendelések a következő módon követhetők nyomon a ProgramTCH MOST-ban.

  1. A vevő megrendelését előzetesen kiállított árajánlat (Bizonylatok / Új árajánlat készítése) alapján, (Bizonylat műveletekben listázni, majd Teljesítés gomb), vagy attól függetlenül (Bizonylatok / Új bejövő rendelés készítése) rögzítjük.
  2. A Bizonylat műveletekben listázzuk és kiválasztjuk a kérdéses vevői bejövő megrendelést és a Foglal /Rendel gombon a készleten levő mennyiséget lefoglaljuk vevőnk számára, illetve a hiányzó mennyiséget beszállítói rendelésbe küldjük.
  3. Az aktív foglalások és a rendelésre leadott tételek listázásra kerülnek a Raktár menü azonos megnevezésű almenüiben.
  4. A hiányzó tételek szállítótól történő beérkezésukkor a Raktár / Bevételezés és kiadás menüben rögzítjük fel a rendszerben. Egy-egy tétel rektárba Felvitelekor a Foglalásba fülön a vevő megrendeléséhez hiányzó mennyiséget foglalásba tehetjük.
  5. Az aktív foglalások menüben ekkor a vevő megrendeléséhez szükséges összes tétel felsorolásra kerül, a rendelésre leadott tételek felületen pedig beérkezett tételként megjelölhetjük.
  6. A megrendelés szállítólevéllé, számlává fordítható a dokumentum Bizonylat műveletek menüben történő listázásása, kiválasztását követőena Teljesítés gombon.

Hasznos volt ez az oldal?