Vevői rendelések teljesítése

Vevői megrendelések áttekintése, vagy felvitele

  • A felületen láthatók a rögzített bejövő megrendelések.
  • Amennyiben a felület nem tartalmaz sort, még nem született megrendelés. Megrendelést, mely tetszőleges formájú külső megkeresés alapján készíthető el, a Bizonylatok / Új bejövő rendelés menüben lehet felvinni. A Bizonylatok / Új bejövő rendelés menü akkor lesz aktív, ha a Törzsadatok / Bizonylattömbök menüben a Felvitel gombon létrehoztunk tömböt a típus számára. Ezen műveletek leírása az említett menük súgóiban olvasható.

Receptúra elkészítése, azaz az alapanyagok és késztermék meghatározása

Mielőtt a Teljesítés gombon elindítjuk a rendelést a gyártási folyamaton, ellenőrizzük, hogy tartalmaz-e receptúrát a program.

  • A Törzsadatok / Tételek és szolgáltatások menüben lehetséges felvinni az alkatrészeket, alapanyagokat vagy összetevőket a késztermékhez hasonlóan.
  • Ezt követően a Törzsadatok / Tétel összekapcsolási listák menüben tudjuk a késztermék alkotóelemeit megadni. A Felvitel gombbal megjelenő párbeszédablakban a szülő – gyermek viszonyhoz hasonlóan egyesével kiválasztjuk a készterméket alkotó alapanyagokat vagy összetevőket. A lent látható programfelület ábrán kitakart a mennyiség, mely itt szintén meghatározandó. Az összes alapanyagot kapcsoljuk ily módon a késztermékhez.

Vevői rendelések gyártásra küldése, "teljesítése"

A Teljesít gombon haladunk tovább. A mellékelt ábrán látható, hogy a gombról felbukkanó ablakban ellenőrizhetjük, készleten van-e a megrendelt termék összes vagy rész mennyisége vagy sem.

  • Ezek függvényében a Teljesítés módját megadhatjuk: lefoglalhatjuk készletről amennyiben raktáron van a késztermék, illetve megadhatjuk a készletről nem beszerezhető legyártandó mennyiséget.
  • Az alkatrészek, - itt alapanyagok - raktárkészletét is ellenőrizhetjük, ennek eredményét mutatja az ábra a Beépülő tételek készletei című felületen: sem a példaként megrendelt zabkeksz, sem az összetevői nincsenek raktáron.

Receptúra' elkészítése - tételek késztermékké összakapcsolása

 

Megrendelés gyártásba küldése