Az utánvétes számla esetében be lehet-e állítani a kerekítést úgy, mint a készpénzes számlánál? Ennek azért lenne jelentősége, mert az utánvét összegét is többnyire készpénzben kapjuk meg, csak halasztott fizetéssel.

Igen lehetséges ilyen beállítás: Törzsadatok / Fizetési módok almenüben Felvitel gombbal létre lehet hozni az Utánvétel fizetési módot, melyet a Befizetés pénztárba opció jelölésével tesszük készpénzessé. A Számlát állítsa kifizetettre kiválasztásával nem tüntei fel a Bizonylat műveletek almenü összesítőjében az esetleges kerekítési különbözetet (2008. évi III. törvény). Mivel a kifizetés nem történik meg azonnal, ezért díjbekérőt állítunk ki, majd ebből a Bizonylat műveletek alatti kiválasztással készítünk számlát a Teljesítés gomb megnyomásával.

Amennyiben kimutatást szeretnénk látni a rendszerben a kerekítési különbözetről, a Számlát állítsa kifizetettre opciót hagyjuk jelöletlenül. A díjbekérőből ezúttal a Másolás gombbal állítsuk ki a számlát, így a Bizonylat műveletek összesítőjén keresztül Teljesítés gombbal adhatjuk meg a kerekített Befizetett összeg -et. A kerekítési különbözet az összesítő tábla Hátralék oszlopában lesz feltüntetve.

Hasznos volt ez az oldal?

Image CAPTCHA
Gépelje be a képen látható kódot.