Több szállítási cím egy vevőhöz

Ha vevőnk több átvételi hellyel rendelkező áruházlánc vagy vállalkozás, társasház, tankerületekhez rendelt iskola, akkor szükség lehet az áruház, vállalkozás, társasház közös képviselője, az iskola tankerülete állandó számlázási címe mellett szállítási nevet/címet megjeleníteni a számlán, szállítólevélen is. Beállítása:

  • A Törzsadatok / Ügyfelek -> adott vevő kiválasztása és Módosítás->Szállítási címek fülön első szálítási címként a számlázási címet szükséges felvenni, majd az egy vagy több szállítási címet. A cím melett egy arra utaló elnevezést is vár a program, mely a szállítási cím számlaszerksztőben való könnyű kiválasztásához szükséges.
  • A bizonylaton akkor jelenikmajd meg a szállítási cím is, ha a Törzsadatok / Bizonylattömbök->adott tömb kiválasztása->Módosítás->Ügyféladatok részletezése.. fül / Vevő szállítási címének nyomtatása jelölőnégyzet kiválasztása.
  • A szállítási címet majd számlázáskor szükséges a számlaszereksztő Szállítás fülén kiválasztani. Ha itt a Nem kell funkciót bökjük meg, akkor kizárólag a központi/számlázási cím szerepel majd a számlán.