Hogyan alakítható ki a kapcsolat a MOST és a Medmax szoftverek között?

Orvosi szoftver és a számlázó program kapcsolat kialakítása

A két program - a ProgramTECH MOST Számlázó Program Modulja és Hálózati bejelentkeztető Modulja jelenlétében - felismeri egymást, amennyiben egy hálózaton, egy gépen vannak telepítve; a kommunikáció technikailag telepítéstől már biztosított. Eltérő esetben első számlázás előtt a MedMax kéri a számlázó program elérési útvonalát. Ezen a számítógép azon mappáját értjük, ahova a ProgramTECH MOST telepítve lett. Az alapértelemzett telepítési útvonal:
C:\PROGRAMTECH_MOST. Az útvonal a windows fájlkezelőjében a ProgramTECH MOST programra jobb egérrel kattintva a Tulajdonságok / Hely menüben megadásra kerül.

Ahhoz, hogy a Medmax program felhasználói felületéről is elérhető legyen a számlázás funkció, a következő beállításokat kell eszközölni:

 1. A MEDMAX szoftveren belül Rendszerbeállítások / Külső programok / Számlázó fülön jelöljük be a Számlázó használata nevű kapcsolót.
  • Ennek hatására a Pacienslista szalagmenüjén megjelenik a Számlázás nyomógomb.
  • A MedMax-ban néhány számlatétel előre fel van töltve, ezeket a kapcsoló alatti táblázatban találjuk.
  • A Számlatétel oszlopban található megnevezés fog a kiállított számlára kerülni, melyet a Rövid név oszlopban látható megnevezés alapján választhatunk majd ki.
  • A Fizetendő ár pedig a számlára kerülő összeget tartalmazza.
  • Bármely adatot átírhatjuk, törölhetjük azokat a sorokat, amelyeket nem szoktunk számlázni és új számlatételeket is felvehetünk a táblázat jobb oldalán lévő Új és Törlés gombokkal.
 2. A Felhasználói beállítások / Alapbeállítások / Külső programok fülön adjuk meg a MOST Számlázó helyét, azaz azt a mappát a számítógépünkön, ahová a számlázó programot telepítettük (azaz ahol a most.exe nevű fájl megtalálható). A mappa útvonalát beírhatjuk kézzel, vagy betallózhatjuk a mező mögötti nyomógomb segítségével.

Számla készítése a Medmax programból

 • A számla készítését kezdeményezhetjük a pacienslistán állva a szalagmenü Számlázás nyomógombjával, valamint
 • az Igazolás, a Jogosítvány, a Lőfegyver és a Látlelet nyomtatványok eszköztárának Számlázás gombjával.
 • A gombra kattintva minden esetben a Számlázás indítása ablak jelenik meg, ahol ki kell választanunk azokat a számlatételeket, amelyekről a számlát szeretnénk kiállítani, majd
 • a Számla készítése gombra kattintva elindul a ProgramTECH MOST Számlázó.

Hasznos volt ez az oldal?

Image CAPTCHA
Gépelje be a képen látható kódot.