Raktár polchelyek

Polchely használata

A polchely a raktáron belüli pontos helymeghatározást szolgálja. A raktárban rendelkezésre álló tárolók elhelyezési pontjaira hozunk létre azonosítókat a programban. A polchely a raktár egy olyan elkülöníthető helyére utal, ahol termék helyezhető el. Egy terméket egy raktárban egy polchelyhez lehet rendelni, de egy polchelyen több tétel is szerepelhet. Ugyanakkor egy termék több raktárban is szerepelhet, természetesen az adott raktárban kialakított polchelyen.

Ha egy raktárban akár csak egy polchely is létezik, akkor leltár korrekció esetében mindig meg kell adni a polchelyet. Ha nem minden termék kerül polcra akkor érdemes létrehozni egy polchelyet 'Nincs megadva' értékkel (például).

Polchely létrehozása

A Törzsadatok / Raktár polchelyek menüpontban a Felvitel gombon raktáranként feltölthető, hogy az adott raktárban milyen polchelyek használatosak. Például: Főraktár, F0001, F0002 és így tovább vagy FSZ001P001, FSZ001P002, stb. utalva a a főraktárban rendelkezésre álló szekrények polcaira. A különböző raktárak különböző elven kialakított polchelyekkel tölthetőek fel. Ha sok polchely áll rendelkezésre akkor érdemes a listát táblázatkezelőben előre elkészíteni és az Import funkcióval egyszerűen beimportálni.

Polchely, raktár és termék összerendelése

Polchelyet tételekhez a Raktár / Készlet adatok menüpont Polchely gombja alatt rendelhető vagy módosítható. Ugyanakkor leltár korrekció felrögzítésekor is megadható a valós polchely.

Leszedési és felrakodási listák

Minden olyan bizonylat (számla, szállítólevél) amely mögött készlet mozgás is történt létezik raktár kiadási bizonylat. Ezek a bizonylatok a Raktár főmenüpont Raktár bizonylatok almenüpontja alatt érhetőek el a Nyomtatás funkcióval. Ezeken a listákon szerepel, hogy mit hova vagy honnét kell pakolni polchely szerint rendezve.