MOST Emlékeztető

A ProgramTECH MOST Emlékeztető segédprogram egy ingyenesen használható kiegészítés a ProgramTECH MOST keretszoftverhez. Az Emlékeztető program akkor is figyelmezteti Önt a lejárt fizetési határidőkről és egyéb teendőkről, amikor Ön a ProgramTECH MOST alkalmazást nem nyitotta meg.

Az Emlékeztető program a Windows úgynevezett értesítési területén fut (ez általában a képernyő jobb alsó sarka az óra mellett) és a Windwosba történő bejelentkezéskor automatikusan elindul. Erőforrás igénye minimális.

Az Emlékeztetőben automatikusan megjelenő események

Az emlékeztető számos eseményre automatikusan tudja figyelmeztetni a felhasználót.

  • Lejárt fizetési határidejű, nem kifizetett számlák.
  • Lejárt határidejű árajánlatok, melyekről nem készült szállítólevél vagy számla.
  • Lejárt határidejű díjbekérők, melyek nem lettek kiszámlázva.

Saját figyelmeztető üzenetek létrehozása

Az Emlékeztető program lehetőséget biztosít saját határidős feladatainak jegyzetelésére. Az Emlékeztető program a megadott időpontban jelzi Önnek például:

  • Elintézendő telefon
  • Találkozó
  • Határidős válasz
  • Bármilyen egyéb teendő, határidőAmikor (például) egy számla fizetési határideje lejár, akkor a képen látható módon a bal alsó sarokban jelzi a program. Az aktuális feladatról az emlékeztető buborék percenként újra meg fog jelezni, egészen addig, míg rá nem kattint.

Az Emlékeztető használata

Az Emlékeztető a Windowsba történő bejelentkezéssel együtt automatikusan elindul. Abban az esetben ha van aktuális feladat, akkor azt megjeleníti. A felbukkanó emlékeztető buborékra kattintva egy párbeszéd ablak jelenik meg. Csak a legrégebb határidejű elintézetlen feladat van buborékolva, viszont az ikon négyzetrácsa zöld színe annyi négyzetben válik pirossá, ahány feladat várakozik kifutott határidővel.


Emlékeztető szerkesztése, átütemezése illetve törlése

Saját emlékeztető létrehozásához csak rá kell kattintani az Emlékeztető program ikonjára az értesítési területen. Áttekintéshez, szerkesztéshez jobb klikk az ikonra, majd választás a menüpont lehetőségei közül.

Az Emlékeztető program be és kikapcsolása

A programot nem kell külön telepíteni, az a ProgramTECH MOST frissítéssel automatikusan a számítógépre kerül. A kikapcsoláss a ProgramTECH MOST program Fájl / Beállítások / Induláskor menüpont alatt lehetséges. Fontos, hogy az automata üzenetek (például lejárt számla), csak akkor kerülnek bele az Emlékeztetőbe, ha az emlékeztető a számla írásakor be volt kapcsolva.