Az Önök számlázóprogramját használjuk, és szeretnénk bővíteni azt egy raktármodullal. Hogyan próbálhatnánk ki?

Ha van már éles rendszere, de szeretne kipróbálni tobábbi modulokat is, a tesztelést így végezheti el.

 • Már aktív, beüzemelt számlázó program mellett egy másik gépre történő demo telepítéssel lehetséges legegyszerűbben kipróbálni a raktár programot, azaz a MOST Készletnyilvántartó Programot, vagy bármely másik ProgramTECH MOST programmodult.
 • Ha nem áll rendelkezésre további Windows gép, akkor tesztadatbázis létrehozásával lehetséges ugyanazon programon belül további ProgramTECH MOST modul/okat tesztelni:
  1. Bár a következő műveletek nem nyúlnak az adatbázis tartalmához, a biztonság kedvéért készítsen egy mentést adatairól a Fájl/Adatbázis mentése menün keresztül, visszakereshető névvel és helyre mentve el azt vagy győződjön meg róla, hogy beállított ütemezett mentése naprakész-e.
  2. A Bejelentkezés ablak Adatelérés fülén nézze meg mi az éles adatbázis neve az Adatbázis neve mezőben és jegyezze azt meg(másolja ki egy txt jegyzetfüzetbe), hogy vissza tudja állatani eredeti környezetét; ezek után lépjen ki a programból.
  3. Ha a Bejeletkezés ablak helyett a program egyszerre a felhasználói menü felületre viszi, akkor engedélyezze a Bejelentkezés ablakot a Fájl / Saját jelszó és belépés módja menüben.
  4. Újra nyissa meg a programot és a Bejelentkezés ablak Adatelérés fülén az Adatbázis neve mezőbe írjon be egy másik nevet, ezzel elnevezve tesztkörnyezete adatbázisát, pl. tesztadatbazis névvel.
  5. A program létrehozza a tesztadatbázist.
  6. Rendben gombbal lépjen be a demo környezetbe és válassza ki a program által megnyitott ablakban a kívánt modulkombinációt - esetünkben a Számlázó Program Modult és a Készletnyilvántartó Modult tesztelésre.
  7. Ha a tesztidőszak alatt éles környezetét szeretné használni, a Bejelentkezés ablak Adatelérés fülén átírja az adatbázis nevét az eredeti névre, majd a Rendben gombbal beléphet az eredeti környezetbe.
 • Ha az adatbázis felhőben, vagy nem ön számítógépén fut
  1. telepíteni kell egy adatbázis motort. A telepítéshez töltse le és futtassa ezt a programot:
  2. http://most.programtech.hu/download/programtech_most_telepito.exe

  3. Telepítés után kattintson a bejelentkezésnél (felhasználó, jelszó) kattintson át az adatelérés fülre. Jegyezze fel a beállításokat!
  4. Válassza az Az adatok tárolása saját számítógépen, az adatbázis nevéhez írja be: pt_most_teszt.
  5. Az ügyviteli szoftver képernyőjének az alsó sorában az adatbázis neve látható lesz, ebből mindig tudható, hogy melyik környezetben dolgozik.
  6. Az éles környezetbe történő visszalépéshez a feljegyzett eredeti beállításokat írja vissza.

Hasznos volt ez az oldal?

Image CAPTCHA
Gépelje be a képen látható kódot.