Kiadási pénztárbizonylat készítése

Jogszabály szerint napi rendszerességgel vezetendő minden szervezetnél a készpénzmozgás. A házipénztárból történő kifizetések rögzíthetők felvitellel vagy számlák érvénytelenítésekor automatikusan.

A hozzáférés feltételei

Kézi felvitel a Házipénzár / Kiadási pénztárbizonylat készítése menüben

Kézi kiállítás esetén először meg kell adni, mely pénztárról van szó, majd felvihetők a konkrétumok: ki a pénz átvevője, milyen jogcímen fizetjük ki, milyen könyvelési dokumentumhoz kapcsolható, mekkora összegben. A kelt dátum kizárólag a programba korábban felvitt legutolsó dokumentum kelt dátumáig pörgethető vissza!

Automatikus kiállítás számla érvénytelenítéskor

Az automata kiállítás feltétele, hogy érvénytelenítéskor a felbukkanó dialógusablakban jelölni szükséges a A művelet készpénz mozgással jár, ezért azt a házipénztárba be kell vételezni. kitételt. A művelet értelemszerűen negatív bevételezés, azaz kiadás lesz, tehát kiadási pénztárbizonylat létesül.

Rontott pénztárbizonylatok korrigálása

Pénztárbizonylatok automatizált érvénytelenítésére nincs mód. A helytelen tartalom kijavítása egy ellentétes irányú - ez esetben bevételi - pénztárbizonylat azonos összeggel történő kiállításával valósítható meg.