Szállítólevél módosítás, szállítólevél, számla stornó, helyesbítés hatása készletre

Szállítólevél módosítással nincs a készleten változás (annak ellenére sem, hogy a Bizonylatok / Bizonylatműveletek / Szállítólevelek adott szállítólevél kiválasztása / Módosítás / Bizonylat módosítása / Módosítás gombon van "Raktár kiválasztása" opció (NAV adatszolgáltatás paramétereinek beállítása is van, bár nem releváns)). Ellenőrizni lehet a Raktár / Raktárbizonylatok, Raktár / Készletadatok és Raktár / Készletadatok / Történet felületeken.

Szállítólevél stornókor a "Készlet javítása, ha a tétel készletről került kiadásra" az alapértelmezett, az érvénytelenítés gombon felbukkanó ablakban ki van írva. Lehet módosítani az alapértelmezést. Tehát ebben az esetben módosul a készlet. Ellenőrizni lehet a Raktár / Raktárbizonylatok, Raktár / Készletadatok és Raktár / Készletadatok / Történet felületeken.

Szállító számlába Teljesítéssel érzékeli szintén a program, hogy volt szállítózáskor levonás, és ha volt levonás nem ajánlja fel az ismételt készletlevonást. A Teljesítés gombon felbukkanó ablakban kiírja a program. Ellenőrizni lehet a Raktár / Raktárbizonylatok, Raktár / Készletadatok és Raktár / Készletadatok / Történet felületeken.

Ilyen számla helyesbítésekor az automatikusan mínuszos mennyiséggel behúzott eredeti tételek alapértelmezésben visszakerülnek, pozitív mennyiséggel behúzott tételek alapértelmezetten levonásra kerülnek készletről. A helyesbítés felbukkanó ablakában ki van írva. Az alapértelmezés módosítható. A helyesbített mennyiség felvitelekor a Felhasználó dönti el, levon-e készletről. Ellenőrizni lehet a Raktár / Raktárbizonylatok, Raktár / Készletadatok és Raktár / Készletadatok / Történet felületeken.

A szállítóról Teljesítéssel készült számla stornójakor "Készlet javítása, ha a tétel készletről került kiadásra" alapértelmezett, de lehet módosítani az alapértelmezést. Ez is az Teljesítés gombon felbukkanó ablakban ki van írva. Értelemszerűen az alapértelmezés azt jelenti, hogy mivel az eredeti számlán nem volt készletről kiadás (hiszen szállítózáskor történt meg), stornókor sem lesz készletre visszaállítás. Az alapértelmezés módosítható. Ellenőrizni lehet a Raktár / Raktárbizonylatok, Raktár / Készletadatok és Raktár / Készletadatok / Történet felületeken. Ilyenkor alapértelmezés, hogy az előzménybizonylat (szállítólevél) újra 'Nyitott' státuszba kerül. Ez is megjelenik alapértelmezésként a felületen, és módosítható - amennyi

Raktárbizonylat érvénytelenítése visszaállítja az eredeti állapotra a készletet.

A leltárkorrekció szintén módosítja a készletet.