Hogyan importálható az aktuális készlet XLS vagy egyéb fájlból?

A ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver rendelkezik Készletnyilvántartó Program Modul-al amely képes a készletek mennyiségi adatait vezetni.

A készlet mennyiségi adatainak nyitókészlet feltöltésekor és leltározáskor lehet szükség.

A készlet importálása külső állományból a Raktár / Leltár korrekció felrögzítése menüpont alatt lehetséges az Import gombra kattintva. Az import feltétele, hogy a törzsben már létre legyen hozva a készletre veendő termék.

Nyitó készlet esetében a korrekciós mennyiség értelemszerűen a nyitó készlet lesz. Ugyanakkor ha már van készlet adat az adott tételből, akkor a korrekciós mennyiség az adott készletet korrigálja. Pozitív érték esetében a készlet mennyisége növekszik, negatív érték esetében csökken. Abban az esetben ha a készlet már tartalmaz mennyiségeket és az importálandó állományban nincs lehetőségünk korrekciós mennyiség átadására, akkor a készletet a Törzsadatok / Raktárak / Ürítés menüpont alatt nullára kell állítani. Ez utóbbi esetben viszont nem áll rendelkezésünkre információ az eltérésről a valóságos és a leltározott mennyiségek között..

A beimportált állomány alapján raktár bizonylat is létrejön, amely a Raktár / Raktár bizonylatok menüpont alatt lekérhető.

Hasznos volt ez az oldal?

Image CAPTCHA
Gépelje be a képen látható kódot.