Ha menteni akarom az iktatást, szkennelést vár. Korábban utólag szkenneltem, hiszen nem rögtön látom a levelet, előre szoktam számot adni és sokszor csak utólag kapom meg az iratot.

A Dokumentumkezelő beállításoknál lehetséges választás: iktatás irat kötelező csatolása nélkül / vagy irat kötelező csatolásával. Valamint engedélyezni kell az iktatások utólagos módosítását is. Így a kvázi iktatást követően is tud majd csatolni konkrét fájlt az iktatáshoz. A lépések:

  1. Vegye ki a pipát a Fájl / Beállítások / Dokumentumkezelés ablakban a Dokumentum rögzítésekor kötelező legalább egy fájlt csatolni jelölőnégyzetből.
  2. Ugyanitt pipálja ki a Az iktatások (iktatott dokumentumok) legyenek módosíthatók. Ellenkező esetben a hibásan iktatott tételeket tévessé tétellel lehet jelezni.

Ezekkel a beállításokkal lehetséges előre felvezetni az iktatandó irat iktatási adatait, azaz iktatni, majd az iratot később csatolni. A lépések:

  1. Csatolás nélküli iktatás a Dokumentumok / Új dokumentum iktatása menüben.
  2. Később, ha a levél megérkezik, Dokumentumok / Új dokumentum iktatása menüben ki kell keresni az iktatott tételt.
  3. Az Adatlap módosítása gombon feljövő ablakban közvetlenül lehetséges szkennelni például egy utólag érkező levelet. Csatolással is lehetséges hozzárendelni korábbi iktatáshoz iratot.

Hasznos volt ez az oldal?

Image CAPTCHA
Gépelje be a képen látható kódot.