Hol tárolja a program az adatokat?

A ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver úgynevezett adatbázis motort használ az adatok tárolására. Ezt nem úgy kell elképzelni mint egy excel fájlt, amit ide-oda lehet másolni és meg lehet nyitni. Az adatbázis motor is egy gyakorlatilag egy szoftver, az ügyviteli szoftver pedig ezzel kommunikál, nem fájlokat nyit meg az adatok eléréséhez. Az adatbázis motor az ügyviteli szoftver telepítése során kerül a számítógépre.

Az adatbázis motorra a számítógép nevével vagy IP címével (és nem könyvtár vagy fájl nevet megadva) lehet hivatkozni. Ezt az adatot -amennyiben van Hálózati és bejelentkeztető Modul, a belépési dialógus Adatelérés fülön lehet beírni.

Az ügyviteli szoftver a bal alsó sarkában bejelentkezés után látható, hogy mely adatbázis motorhoz (számítógéphez) csatlakozik.

Ügyviteli szoftver adatbázis kapcsolata

A localhost és a 127.0.0.1 mindig a helyi, aktuális számítógépet jelenti. A 192.186... kezdetű IP címek helyi hálózatot jelentenek. A tavolimentes.hu elnevezés pedig az Adatbázis tárhely szolgáltatás-unkhoz tartozó interneten keresztül elérhető, a ProgramTECH Kft. által üzemeltetett szerver számítógépet jelenti.

Hasznos volt ez az oldal?

Image CAPTCHA
Gépelje be a képen látható kódot.