Hogyan használhatom több gépen is a programot, ha én (cégvezetőként) is be szeretnék nézni a számlázásba?

Felhasználói szoftver telepítése hálózatos működéshez telepítés második/harmadik stb. gépreA több gépes, akár több telephelyes hálózatos felhasznásra a következő modulok adnak lehetőséget:

 • Számlázó Program Modul
 • Hálózati és Bejelenkeztető Modul


Egyéb technikai feltétel:

 • tetszőleg technológiájú számítógépes hálózat -ba font számítógépek, akár internetes kommunikáció
 • Az adatbázist futtató számítógépen a tűzfal 5432 portot TCP/UDP ki kell nyitni


Az első gépen már megtörtént a beüzemelés. A következő lépéseket kell elvégezni a többi gépen:

 1. Töltse le és telepítse a weboldali demo szoftvert a további gépre/gépekre, legyenek azok egy irodán, egy épületen belül, vagy akár a föld másik felén. Telepítés során a telepítő varászló meg fogja kérdezni, hogy a három lehetséges telepítési mód közül melyiket válassza. Itt a Felhasználói szoftver telepítésére van csak szükség:
  Hálózatos működéshez telepítés második/harmadik stb. glpre

 2. A telepítés befejezésével megnyílik az üdvözlő, Bejelentkezés című képernyő. Ennek két felülete van, a Felhasználó fül, amelyen keresztül majd belépünk a programba később, és az Adatelérés fül. Kattintson az Adatelérés fülre. Az adatok tárolása saját számítógépen rádió gomb választásával a Számítógép neve vagy IP címe mezőbe meg kell adni az adatbázist is futtató másik, már korábban beüzemelt MOST programot futtató számítógép nevét. A Port alapértelmezésben hagyható, az Adatbázis neve is, hacsak nem adtak az eredeti gépen más nevet adatbázisuknak.
  Hálózatos működéshez adatbázis elérés beállítása másodk/harmadik gépen
 3. A Kapcsolat ellenőrzése linken azonnal megnézhetjük, hogy a program csatlakozott-e az adatbázishoz.


Ezzel rendelkezésre áll a több felhasználó által, több gépről végezhető ügyvitel. Érdemes a jogosutlság beállításokkal élni, vagy a felhasználók önálló számára fiókot létrehozni. Erről a Törzsadatok / Felhasználók és engedélyek almenü súgójában olvashat.

Hasznos volt ez az oldal?

Image CAPTCHA
Gépelje be a képen látható kódot.