Csoportos számlák nyomtatása

A Csoportos Számlázás modul két alapfeladatra bontja a csoportos számlázást:

A számlák nyomtatása már igazán egyszerű feladat, ugyanakkor odafigyelést igényel, hiszen egy kattintással akár több száz hibás számla is elkészülhet.

Csoport kiválasztása és szűrés

A Csoport kiválasztása és szűrés dobozban kiválasztható a csoport, illetve a fizetési mód. Így az azonos fizetési módú ügyfelek számlái egymásután következnek, nem lesznek összekeverve a csekkes ügyfelek az utalásos ügyfelekkel.

Adatok

Az Adatok dobozban pedig a számla alapadatai állíthatóak be, mint fizetési hatráidő, teljesítési idő.

Csoport tagjai

A táblázatban megjelennek a csoport tagjai a kiválasztott fizetési módnak megfelelően. A fizetési mód az ügyféltrözsben ügyfélhez beállított alapértelmezett módozat lesz.

Előnézet és nyomtatás

  • A számlák nyomtatása előtt - különösen első használat esetében, nagyon fontos az Előnézet használata. Ezzel a funkcióval egyesével megnézhető, hogy pontosan milyen számla kerül majd nyomtatásra. Fontos ellenőrizni, hogy tényleg a megfelelő tartalom kerül-e majd tényleges nyomtatáskor a számlákra.
  • A Nyomtatás gombra kattintva elindul a tényleges nyomtatás. Előtte azonban ki kell választani, hogy mely ügyfelek számláit küldjük nyomtatásra. A Windowsban szokásos kijelöléseket alkalmazva az összes (a táblázat üres bal felső négyzetére kattinással) ügyfél kiszámlázása megoldahtó, illetve egyesével is, vagy csoportokat kijelölve nyomtathatunk.
  • A nyomtatás igény esetén megszakítható, azaz sok számla esetében, ha nyomtatás közben kiderül valamilyen hiba, akkor nem szükséges végigvárni, hogy az összes rossz számla elkészüljön, hanem a Mégsem gombra kattintva a nyomtatás megszakítható. A táblázatban a szoftver bejelöli az utolsó nyomtatás időpontját, így könnyen rendezhető, korrigálható az esetleges hiba.