Milyen gyakran kell (ha kell) biztonsági mentést készíteni?

Bár a program minden módosítást, adatfelvitelt követő rögzítéssel készít mentést, felülírást az adatokról, mint minden számítógépes adatról rendszeresen biztonsági adatmentést is javasolt készíteni. Egy esetleges adatvesztésnek nincs adóügyi vonzata, csupán Önnek kellemetlen és esetleg anyagi kárt is jelenthet, hiszen nem tudja nyitott rendeléseinek adatait, ügyfeleinek elérhetőségét, stb.Az elfogadható adatmentési gyakoriság a naponta történő mentés, valamint azt a számítógéptől független eszközre érdemes küldeni. A ProgramTECH MOSTban többféle megoldás közül válaszhat, mely automatizáltan szolgáltatja a biztonsági adatmentést.

Automata biztonsági mentés belépéskor

A ProgramTECH MOST programban beállítható, hogy minden belépéskor automatikusan készítsen biztonsági mentést az adatairól. A mentést a Fájl / Beállítások / Biztonsági mentés fülön lehet megtenni. A mentés célkönyvtárának célszerű hálózati vagy külső eszközt választani. Ez utóbbi azért szükséges, hogy a számítógép meghibásodása esetén ne azzal azonos és elérhetetlen helyen legyen a biztonsági mentés az éles adatokkal.

Kézi mentés

Nap végén, vagy bármely egyéb gyakorisággal és alkalommal kézi adatbázismentés is készíthető a Fájl / Adatbázismentés menüben, visszakereshető célhelyre é elnevezéssel. Ez működő megoldás, de mivel várhatóan a kézi mentés előbb vagy utóbb elmarad, ezért nem javasoljuk.

Biztonsági mentést segítő program rendszergazdáknak

A ProgramTECH MOST asztali program rendelkezik beépített biztonsági mentést készítő funkcióval. Ez a funkció jól használható addig, amíg a felhasználók azt a gépet is rendszeresen használják ahol a adatbázis fizikailag tárolásra kerül. Ha viszont az adatbázist szerverre telepítették, akkor ez a megoldás nem jó. Helyette a ProgramTECH MOST könyvtárában található most_backup.exe parancssori programot kell használni.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

A biztonsági mentés elkészítése nem elegendő, az elkészített biztonsági mentést feltétlenül ki kell próbálni visszatölteni egy másik számítógépen!

Hasznos volt ez az oldal?