Hol találom a gépemen a számlázóadatok biztonsági mentését?

Az adatok tárolása .mostbak kiterjesztésű fájlban történik. A fájl elérésére több út kínálkozik.

  • Ajánlott biztonsági mentést beálítani a programban a Fájl /Beállítások / Biztonsági mentés fülön. Megadható akár külső eszköz vagy tárhely is célként. A bizonsági mentés az itt megadott útvonalon található.
  • Ha ezzel a lehetőséggel nem él, vagy a könyvtárhoz valamilyen oknál fogva nem fér hozzá, vagy két mentés közötti adatvesztést próbál kezelni, a program működési adatbázisa is fellelhető a gépen. A ProgramTECH MOST minden módosítással automatikusan felülírja ezt a fájlt. A működés módja, az operációs rendszerek beállítási lehetőségei és folyamatos változása miatt a működési cálkönyvtár elérése szaktudást igényelhet. Ezért a .mostbak fájlra a szokásos windows fájlkeresési eszközök egyikével érdemes rákeresni.
  • A Fájl /Adatbázis mentése menüben bármikor küldhető kézi mentés, tetszőleges célkönyvtárba.
  • Adattárhely szolgáltatás igénybevétele esetén saját gépen nincs adatbázis.
  • Ha szeretné megnyitni a mentést, akkor aktuális adatbázisa visszakereshető módon történt Fájl /Adatbázis mentését követően a Fájl /Adatbázis visszatöltése menübe való töltéssel megteheti. Az adattartalom megtekinthető a Bizonylatok / Bizonylat műveletek menüben. Adattárhely szolgáltatás igénybevétele esetén is lehetséges saját mentést készíteni, de visszatöltéséhez a szolgáltató közreműködése is szükséges.

Hasznos volt ez az oldal?