Szeretném megtakarítani a postaköltséget. Hogyan küldhetem el e-mailben a számlát ügyfelemnek?

A következő beállítás lehetővé teszi a számlák rögzítést (nyomtatás vagy .pdf nyomtatás) követő emailezését, majd befogadó oldali kinyomtatását:

  • A számlán nem kell feltüntetni, hogy eredeti vagy másolati példányt tartunk a kezünkben, aláírása sem kötelező (ezekhez ki kell kapcsolni a bizonylat példányok és aláírás / bélyegző feltüntetését a Törzsadatok/Bizonylattömbök/Példányok megkülönböztetése valamint Aláírásra és bélyegzésre legyen hely jelölőnégyzeteket).
  • A számlát kikeressük a Bizonylatok / Bizonylat műveletek menüben, és
  • a jobb alsó Nyomtat / Néz / Aktuális bizonylat pdf-be másolása menün mentjük, majd
  • ugyanezen menü Ügyfél adatlap gombján Üzenet írás linken megnyitjuk levelező programunkat.
  • Nem számla típusú bizonylat, péládul szállítólevél vagy díjbekérő közvetlenül is küldhető: rögzítéskor az ügyfélpéldány elektronikus továbbításaként az emailt is kiválaszthatjuk.
  • Fontos tudni azonban, hogy bár nagyon elterjedt gyakorlat papíralapúnak tekintett számla emailezése, és tapasztalatunk szerint kifejezetten nem szankcionálják jeleneleg, az eljárás nem teljesen jogszabálykonform: a szabályozás szerint - lásd 2017 navos információs füzetek - az emailben kiküldött számla csak akkor minősül papíralapúnak, ha azt papír állapotban is eljuttatták a befogadóhoz. Amennyiben ez elmarad, az emailben kiküldött számla elvileg elektronikussá válik, azaz például megőrzése is elektronikusan kell történjen, további feltételeknek is megfeleltetve. Ezért számla közvetlen (szemben a fent mutatott egyéb bizonylatoknál lehetséges rögzítéssel automatikus kiküldéssel) emailben történő küldésére a papíralapú számlázást támogató modul nem alkalmas. Ezt váltja ki a papíralapú számlázásnál ma már költséghatékonyabb e-számlázás a ProgramTECH MOST E-számla Modul-lal.

    A dokumentumok felhőbe is küldhetők s lehívhatók mobil eszközön vagy táblagépen is azonnali megtekintésre. Bizonylatok másolatainak továbbításáról a 23. GYIK kérdés szól. Számla küldése emailben témáról bővebben Elektronikus számlázás megvalósítása c. cikkben írunk.

Hasznos volt ez az oldal?

Image CAPTCHA
Gépelje be a képen látható kódot.