ÁKK-t használtunk korábban, most helyette a KBAET, EAM,EUE használatát várja a könyvelőnk.

A korábbi számlák (2021.01.04-től kiállítottak) áfa kulcsai megfeleltetése s NAV Online 3.0 áfa kulcs rendszerével több áfa kulcsra elágazás esetén

  1. Az Törzsadatok / ÁFA kulcsok menüben vegye fel az új kulcsokat, az eredeti ÁKK is maradjon aktív, társítsa hozzá egyik haszálandó ÁFA féleséget.
  2. A Bizonylatok / Bizonylat műveletek menüben állítsa a dátumszűrőt 2021.01.04-től a mai dátumig és jelölje be a Tételes megjelenítést.
  3. A Bizonylat műveletek / NAV Online számla menü /csak a nem DONE számlákat mutassa szűrőjé válassza ki.
  4. A Bizonylat műveletek menüben a felső fő szűrőn új funkció van, Áfa kulcs:, a legördülőben kiválasztandó a korábban használatos több elágazással rendelkező kulcs, pl. ÁKK.
  5. Az egyik Áfa kulcs tételsorai/számlái kijelölése: Számlánként, tételenként, de akár partnerre szűrve is kiválasztható a szükséges új áfa kulcs adott szűrési listában megjelent sorok összességére a táblázat bal felső sarkában való kijelöléssel vagy egyesével ea sorok egérrel való kijelölése alatt a Ctrl billenytű nyomva tartásával. A további Áfa kulcs egy következő szűréssel felsorolt tétel/számlalistára adható majd meg.
  6. A kijelölt sorokra ráhúzandó Áfa típus kiválasztása a NAV Online számla menü / Nulla kulcsos ÁFA tételek NAV 3.0 megfelelőjének megváltoztatása -> a felbukkanó ablakban a cél Áfa kiválasztható (pl. KBAET).
  7. Az 5) és 6) lépéseket a másik két ÁFA (EAM, EUE) megadásához meg kell ismételni.
  8. Ezt követően a program megképezi visszamenőleg a számlák xml-jét és az ÁKK ÁFA helyére az új KBAET, EAM,EUE értékeket fogja alkalmazni, és beküldi azokat.