Iktatókönyv tárgyak

Két típusú szervezetirányítási megközelítést szolgálva, két eltérő metódussal adhatók meg tárgyszavak a ProgramTECH MOST Dokumentumkezelőben.

  1. A központi vezérlést támogatja a tárgy Törzsadatok / Dokumentum kezelés / Iktatókönyv tárgyak törzsben történő meghatározása. Ha ez a menü akár egy elemmel is feltöltésre került dokumentum iktatása közben nem találhat ki új tárgyat az iratot iktató, csak választania lehetséges az itt megadott tárgyszavak közül!
  2. Dönthetünk úgy is, hogy biztosítjuk az iratot iktató számára a konkrét irattartalomnak megfelelő tágyszavazást. Ilyenkor nem töltjük fel előre a tárgyakat. A tárgyszavak tartalmi egyediségét és alaki egyezését ugyanakkor biztosítja az iktatáskor a Tágy címszó melletti legördülő tágy lista, melyből kiválasztható korábban megadott tárgyszó. Lehetőség van ezektől eltérőt is megadunk.

Iktatókönyvre vetítve adhatók itt meg tárgyszavak, pl. a Bejövő Számlák Iktatókönyv "alapanyag", "IT tanácsadás" vagy "Kultúra Kártya" tárgyszavak Felvitel - ével. A már kiadott tárgyszó Törlés -e is lehetséges, ez esetben nem csak az iktatott dokumetumok őrzik tovább a kifejezést, hanem az aktív marad és kiválaszhtató lesz iktatás menet közbeni tárgyszó megadáskor.

A tárgyszó hatékony dokumentum azonosító és kereső eszköz lehet, amennyiben szemantikailag jól választjuk meg. Nem elhanyagolható elem, akár az Iratkezelési Szabályzatban is helye lehet az ktatókönyv, jogosultságok és kulcsszók meghatározásához hasonlóan.