Idegenforgalmi adó számlázása (IFA)

Milyen problémát old meg?: 

Az Idegenforgalmi adó (IFA), azaz szálláson vendégként eltöltött éjszakák után fizetendő adó számlázását végzi el.
Az adó bevallásához szolgáltat adatokat.

Kinek ajánlott ez a funkció?: 
 • tevékenység
  • szállásadás
  • ingatlan bérbeadás
 • gazdasági társasági forma
  • társas vállakozások
  • KATA-s vagy egyéb egyéni vállakozók
  • adószámos magánszemélyek
 1. Az idegenforgalmi adó számlázás funkció bekapcsolása
 2. Válassza ki az IFA számlázási funkciót a Fájl / Beállítások / Tételkezelés fülön. Ezzel az IFA gomb megjelenik a Törzsadatok / Tételek és szolgáltatások felület alsó gombsorán.

 3. Tételekhez artozó idegenforgalmi adó érték beállítása
 4. A Törzsadatok / Tételek és szolgáltatások almenüben válassza ki vagy hozza létre a szolgáltatást, mely IFA beszedését keletkezteti és kattinson az IFA gombra. A felbukkanó ablakban beállítható a számítás módja. Megadható az adó alapja és mértéke. Az önkormányzat rendelete alapján ez vagy szállás díj, azaz az adott szolgáltatás nettó árának, adóalapjának százalékából kiszámítandó, vagy az eltöltött éjszakák száma, azaz az adott szolgáltatás mennyisége után fizetendő fix összeg.

 5. Idegenforgalmi adót tartalmazó számla
 6. Az elvégzett beállítások után adott szolgáltatás számlázásakor az idegenforgalmi adó automatikusan rákerül a számlára.

 7. Adatok exportja a bevalláshoz
 8. A számlaképen látható, hogy megjegyzés is fűzhető számlatételhez, pl. ,,18 év alatti életkorú gyermek". A kiállított számlákról lista is készülhet a Bizonylatok / Bizonylat műveletek almenüben. A listát a megjegyzésrovatba írt szavakra is lehet szűkíteni. Ezzel az önkormányzat által meghatározott és a bevallásban feltüntetendő kedvezmények, mentességek is gyorsan összesíthetők mind igénybevevők száma, mind kifizetett összeg szreint.

Szükséges modulok

Modul elnevezése és rövid leírásaNettó egységár / 1 év
Számlázó Program Modul
Árajánlatok, díjbekérők (proforma számla), szállítólevelek és számlák kiállítása több nyelven, bármilyen pénznemben.

8 000 Ft

Hálózati és Bejelentkeztető Modul
Többfelhasználós működést, jelszavas felhasználó azonosítást, webáruházból illetve egyéb alkalmazásból történő számlázást, valamint könyvelőprogramok illetve a NAV ÁNYK felé történő adatküldés lehetőségét (pl.az online pénztárgép használat kiváltására választott számlázás adatszolgáltatása automatizálását) biztosítja.

5 000 Ft

Összesen:

13 000 Ft

Megrendelés a fenti modulokra