Felhőben szeretném tárolni az adatokat. Ki tudná átállítani nekem?

Ha helyi gépes működésről felhős online elérésre szeretne váltani a ProgramTECH MOST Adattárhely szolgáltatással (a Hálózati és Bejelentkeztető Modult jelenlétét és Adatbázis tárhely szolgáltatás előfizetést feltételezve), a követekző lépéseket kell megtenni:

 1. Készítsen egy adatmentést később is visszakereshető, külön mappába küldve a Fájl / Adatbázis mentése menüpont alatt. A biztonsági mentés fájl kiterjesztése .mostbak. A mentés feltétlenül szükséges az adatok (számlák, ügyfelek, stb.) tárhelyen történő visszaállításához.
 2. A mentett fájlt küldje el a programtech@programtech.hu email címre. A fájlt feltöltjük szerverünkre és tájékoztatjuk a kapcsolódás módjáról.
 3. A Windows Programok eltávolítása menüpontja alatt távolítsa el a ProgramTECH MOST alkalmazást.
  • Ellenőrizze, hogy van-e telepítve PostgreSQL elnevezésű alkalmazás, ha van, akkor azt is távolítsa el.
  • Indítsa újra a számítógépet (ez nagyon fontos!).
  • Törölje le a C:\PROGRAMTECH_MOST könyvtárat.
 4. Töltse le és futtassa a programtech_most_telepito.exe telepítő programot a Felhasználói szoftver telepítése módban.
 5. Indítsa el a ProgramTECH MOST-ot. A Bejelentkező képernyőn az Adatelérés fülre kattintson.
  • Ha a program egyszerre a felhasználó felületre viszi, vegye ki a jelölést a Fájl / Saját jelszó és belépés módja menü Jelszó megjegyzése és azonnali belépés négyzetből.
 6. Az Adatelérés fülön ki kell választani az Adatok tárolása a PorgramTECH Kft. szerverén gombot és megadni a Távoli elérés kódja -t. Ezzel használatra kész a felhős működés.
  • További, MOST-ot még nem futtatott gépekkel is kapcsolódhat a felhőben levő adataihoz a (4) ponttól követve ezt a leírást.
  • Ha korábban többgépes üzemmóddal dolgozott, a kliens gépekről is csatlakozni szükséges a felhőhöz. Itt újratelepítést nem kell végezni, elegendő az 5. és 6 . pontban leírt beállítással az új adatbázis elérési utat megadni.

Hasznos volt ez az oldal?

Image CAPTCHA
Gépelje be a képen látható kódot.