Kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer: EPR

Számlázási rendszerünk segítséget nyújt a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerhez, azaz az EPR-hez kapcsolódó adatszolgáltatásban. A ProgramTECH MOST szoftverünk kiválóan alkalmas az ilyen jellegű adatgyűjtésekre és kimutatások elkészítésére. Ebben az esetben a "Tétel összekapcsolási listák" a kulcselem a megoldásban.

A folyamatot egy példán keresztül szemléltetjük: feltételezzük, hogy a vállalkozás fagolyókat gyárt. A fagolyók egyesével fóliába csomagoltak, majd kartondobozba kerülnek.

Lépések:
1- A Törzsadatok / Tételek és szolgáltatások menüpontban hozzon létre három tételt:
- Fagolyó (Darab)
- Fólia (Gramm)
- Karton (Gramm)

2- A Törzsadatok / Tétel összekapcsolási listák menüpontban, a Felvitel gombra kattintva állítsa be, hogy egy darab fagolyóhoz mekkora mennyiségű Fólia és Karton tartozik. Ehhez kétszer kell a felvitel gombra kattintani.

3- Ezután a Bizonylat műveletek menüpontban a Beépülők fülön megjelenik a megadott szűrési feltételek alapján az összes felhasznált Fólia és Karton mennyisége.

Ezen lépések segítségével gyakorlatilag automatizáltuk az adatszolgáltatáshoz szükséges adatok előállításának folyamatát.

Természetesen a bevallás elkészítése és a díjtételek kiválasztása továbbra is a felhasználó feladata marad; ezekben a teendőkben sajnos nem tudunk segítséget nyújtani.