Jelszavas bejelentkezés és jogosultság kezelés

Ki? Kicsoda? Mit tehet?

A szoftver a felhasználókat csoportokban kezeli. Az egy csoportba tartozó felhasználók azonos jogosultságokkal, engedélyekkel rendelkeznek. Az engedélyek menüpontonként állíthatóak be, így gyakorlatilag bármilyen szervezeti felépítésnek megfelelő jogosultságrendszert lehet létrehozni. A szoftverben korlátlan számú csoport és felhasználó hozható létre.

Jogosultság beállítása csoportonként menüpontra

Rendszergazda felhasználó szerepe

A jogosultságok beállításához Rendszergazda felhasználóval kell belépni a szoftverbe. Csak ezzel a felhasználóval lehetséges a jogosultságok kezelése.

Csoportok létrehozása

A csoportok számossága és elnevezéseik általában tükrözik a szervezet felépítését, azaz visszaköszönhet a Pénzügy, Gyártás, Mérnökség és így tovább elnevezések. Csoportok létrehozása a szoftver Törzsadatok / Felhasználók és engedélyek / Felhasználó csoportok menüpont alatt lehetséges.

Felhasználók létrehozása

A létrehozott csoportokhoz kell az új -vagy már létező felhasználókat rendelni. Ez a Törzsadatok / Felhasználók és engedélyek / Felhasználók menüpont alatt lehetséges.

Engedélyek beállítása

Alapértelmezésben a létrehozott új Felhasználó csoport -pontosabban annak tagjai, semmilyen engedéllyel nem rendelkeznek. Az engedélyeket menüpontonként vagy menüpont csoportonként a Törzsadatok / Felhasználók és engedélyek / Felhasználó csoportok / Engedélyek menüpont alatt fel kell rögzíteni.