Tétel csomagok, több webáruház, jobb keresés, XLS import...

Tartalom

1-Termék csomagok kezelése
2-Számlázás több webáruházból
3-Idegen nyelvű mezők import és export
4-Még gyorsabb és még jobb keresés
5-Dokumentum kezelés bővítése
6-Adatok importálása XLS-ből
7-Nem számlázandó szállítólevelek kezelése
8-Ingyenes átállással kapcsolatos információk

A ProgramTECH MOST frissítéséhez lépjen be a Fájl / Új verzió ellenőrzése menüpontba majd kattintson a Frissítés gombra.

Részletek


1-TERMÉK CSOMAGOK KEZELÉSE

Gyakori eset, amikor termékeket nem önállóan, hanem csomagokban vásárolunk, illetve saját vállalkozásunkban is szeretnénk hasonló lehetőséggel élni ügyfeleink irányába. A csomag -jelen példánkban, legyen egy ajándékcsomag. Az ajándékcsomag része legyen 1 palack bor és egy tábla csokoládé. Ehhez a Tételek és szolgáltatás törzsben három tételt kell létrehozni: (1) Ajándék csomag, (2) Palack bor, (3) Tábla csoki. Ezután a Tétel összekapcsolási listák menüpont alatt az Ajándék csomag alá fel kell rögzíteni a Palack bort és a Tábla csokit. Természetesen a mennyiségek is beállíthatóak, azaz 2 tábla csoki is tehető az ajándékcsomagba.
Számla -vagy bármilyen bizonylat írásakor, a készletről nem 1 db Ajándék csomag kerül majd levonásra, hanem annak összetevői, azaz a csoki és a bor a megfelelő mennyiséggel. A bizonylaton Ajándék csomag megnevezés lesz olvasható.
Megjegyzés: a Tétel összekapcsolási listák menüpont már a korábbi verzióban is elérhető volt, de csak a Gyártás Modul használta a gyártáshoz szükséges alapanyag igény kiszámításához.

2-SZÁMLÁZÁS TÖBB WEBÁRUHÁZBÓL

A ProgramTECH számlázó programok képesek számlát kiállítani webáruház rendelési adataiból. A ProgramTECH MOST szoftver mostantól képes több webáruházból is számlákat kiállítani, nem kell a beállításokat hol az egyik, hol a másik webáruházra változtatni. A Fájl / Beállítások / Webáruház fülön egyszerűen több sorban fel lehet sorolni a webáruházakat. Számla írásakor pedig ezek közül kell csak választani.

3-IDEGEN NYELVŰ MEZŐK IMPORT ÉS EXPORT

A ProgramTECH MOST szoftverben -többek között a Tétel és szolgáltatás törzsben, megadhatóak a termékek és / vagy szolgáltatások idegen nyelvű megfelelői. Ez azért praktikus, mert a szoftver így a számlákon (szállítóleveleken, díjbekérőkön, árajánlatokon) mindig a kiválasztott nyelvnek vagy nyelveknek megfelelő változatot tudja használni. Ezen mezők feltöltése eddig csak a szoftver felületén keresztül volt lehetséges. Az új verzióban viszont ezek a mezők exportálhatóak és importálhatóak is külső adatállományból.

4-MÉG GYORSABB ÉS MÉG JOBB KERESÉS

Minden táblázat felett található egy szűrés mező melynek segítségével a megjelenített adatok könnyen szűrhetőek. Egyszerűen csak be kell gépelni a keresett szót, például Budapest. A keresés minden adatmezőben keres, ezért feleslegesek a további gombok a képernyőre, megjelenik minden olyan sor, amely valamely oszlopában tartalmazza a Budapest szót. Mostantól, ha ezt írjuk be: Budapest KFT, akkor az összes olyan sor megjelenik, amely bármely mezője tartalmazza a Budapest szót és bármely másik vagy ugyanaz a mezője a KFT szót, azaz gyakorlatilag az összes budapesti KFT.

5-DOKUMENTUM KEZELÉS BŐVÍTÉSE

Dokumentum iktatásakor az új verzióban megadható az iktatott dokumentum formátuma (FAX, email, postai levél, stb.) valamint elhelyezése (iroda, raktár, stb.) is. Ezek az adatok akkor lesznek beállíthatóak, ha azokat a Törzsadatok / Dokumentum kezelés menüpont alatt feltöltik. Ezután ezen értékek megadása új dokumentum iktatásakor kötelező is lesz. ha Ön már használja a Dokumentum Kezelő Modult és nincs szüksége ezekre a paraméterekre, akkor nincs semmi dolga, az iktatás ugyanúgy működik mint eddig.

6-ADATOK IMPORTÁLÁSA XLS-BŐL

Nagymértékben megkönnyítettük az adatok importálását. Nem csak tabulátorral tagolt szöveges állományból, hanem XLS fájlból is lehet közvetlenül importálni adatokat (például tételeket, ügyfeleket, stb.). Az XLS fájlban mindegy milyen sorrendben vannak az oszlopok, sőt lehetnek más oszlopok is, az importáló programot nem zavarják. Az importáló program a kötelező oszlopokat elvárja, hibaüzenettel jelez, ha hiányzik valamelyik adatmező. A nem kötelező oszlopoknak nem is kell jelen lenniük a táblázatban. Egyedül az oszlopok pontos címére kell figyelni!

7-NEM SZÁMLÁZANDÓ SZÁLLÍTÓLEVELEK KEZELÉSE

Gyakori eset, hogy egy ügyfél részére szállítólevélen kiszállítunk, az ügyfél át is veszi, vagy éppen még át sem veszi, mert még sincs rá szüksége. A ProgramTECH MOST viszont minden alkalommal, amikor az ügyfél részére szállítólevél alapján készítünk számlát, akkor ezt az át sem adott tétel folyton felkínálta számlázásra. Az új verzióban a bizonylatok

8-INGYENES ÁTÁLLÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

A ProgramTECH Számlázó Program és Házipénztár Programot használó ügyfeleink érvényes licensz birtokában ingyenesen átállhatnak a ProgramTECH MOST szoftverre. Ez utóbbi egy minden tekintetben modern és korszerű alkalmazás.

Egyéb információk:

A két szoftvert összehasonlító táblázatunkat itt olvashatja el:
http://most.programtech.hu/szamlazo_programok_osszehasonlitasa

Az átállás menetével kapcsolatban itt talál információt:
http://most.programtech.hu/utmutato-elso-szamla-keszitesehez-valtas

Az átállással kapcsolatos telepítéseket, beállításokat díjtalanul elvégezzük számítógépén:
http://most.programtech.hu/tavsegitseg