Számla, szállítólevél, árajánlat, díjbekérő közvetlen küldése Pdf-ben az ügyfél részére

Számla, szállítólevél, árajánlat, proforma számla Rögzítéskor a saját példányt vagy példányokat fizikai nyomtatóra vagy pdf-be küldjük, és választhatóan a befogadóhoz közvetlenül emailezhetjük .pdf fájlként. Ehhez javasolt beállítások:

  • A számlán a példányszámokat, aláíráshelyet ne tüntessük fel, így esetleges késleltetett nyomtatáskor is Számla, nem pedig Számlamásolat címmel kerül nyomtatásra. A beállítás a bizonylattömbön történik a Törzsadatok / Bizonylattömbök -> adott tömb kiválasztása, majd a Módosítás gombon.
  • A Törzsadatok / Ügyfelek ügyféladatlapon megadjuk a partner email címét.
  • Hogy a számlázóból közvetlenül tudjunk email-t küldeni, a Fájl / Beállítások / Email/Sms fülön a MOST-ot összekapcsoljuk levelezőprogrammal.

Figyelem! Hivatkozva az Áfa törvény 259. § 5. pontja e-számla definíciójára, az "A számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályai 2019." című NAV-os információs füzetek tájékoztatása szerint "elektronikus számlának minősül a kizárólag e-mailben megküldött számla", azaz elvileg az így kiküldött számlát még papír alapon is el kell juttatni a vevőhöz.