A számlán szereplő tételmennyiségeket a program nem vonta le a készletből. Utána lehet-e nézni történt-e már ilyen máskor is, illetve hogy lehet rendbetenni a problémát?

A Bizonylatok / Bizonylatműveletek felület tételes megjelenítés szűréssel feltünteti a Forrás raktár elnevezése oszlopban azt, hogy melyik raktárról lett kiadva a tétel. Ha ez a cella üres, az azt jelenti, hogy nem lett készletről lemozgatva a tétel bizonylatoláskor. Bizonylatból teljesítéskor és egyéb bizonylatból bizonylatra művelet esetén csak az egyik bizonylatnál jelzi a levonást a program, azaz például szállítólevél írásakor a Forrás raktár elnevezése cella kitöltött lesz, viszont ennek számlává teljesítésekor a Forrás raktár elnevezése cella nem tartalmaz majd adatot.

A program különböző bizonylatszerkesztési felületein a szituációnak logikailag megfelelő beállítást ajánlja fel a program, például szállítóból számlává teljesítéskor nem von le készletről vagy rákérdez a felhasználótól például érvénytelenítés esetén. Ezen alapértelmezések felülírhatók illetve bizonylat véglegesítése előtt tételenként módosíthatók. A hiba feltehetően felhasználói figyelmetlenségből adódott.

A készletadatok megfelelősége a forrás raktár elnevezése adatból, adott tételek Raktár / Készlet adatok / Történet felületen, illetve manuális felméréssel ellenőrizhető. Az esetleges eltérést a Raktár / Leltárkorrekció felrögzítése menüben lehet javítani.

Hasznos volt ez az oldal?

Image CAPTCHA
Gépelje be a képen látható karaktereket.