nav online

Számlázás valósidejű adatszolgáltatás nélkül

Az adatszolgáltatás akadályozottsága esetén is lehetséges számlát rögzíteni, ha az Fájl / Adatátadás NAV rendszerek felé / NAV Online Száma bejelentkezési adatai menü pont alatt bepipáljuk a Számlakiállítás engedélyezése abban az esetben, ha a NAV rendszere nem működik és/vagy az adatszolgáltatás sikertelen (nem javasolt). opciót.

Azon helyzetekben hasznos, ahol a vevő, szolgáltatást igénybevevő személyesen megjelenik és a számlakiállítás nem halasztható jogszabályi és/vagy praktikus okokból akkor sem, ha a NAV rendszere éppen nem elérhető.

A NAV felület 2020.08.31-i karbantartást felvezető lassulás során keletlezett ABORTED státuszú számlák kezelése

A ProgramTECH MOST maga kijavítja azon ABORTED státuszú számlákat, ahol az ABORTED oka: ,,A megadott számla sorszámmal már történt adatszolgáltatás".

NAV Online Számla rendszer kapcsolat

A Számlázó Program Modul 2.1.6 és annál magasabb verziószámú kiadásai rendelkeznek a NAV Online Számla adatszolgáltatáshoz szükséges illesztéssel. A 2.4.1-es verziótól a 2020.07.01-től érvényes követelménynek megfelelően áfa tartalomtól függetlenül küldi a belföldi adóalanyiságú adózó eladó belföldi adóalanyiságú adózó vevő részére kiállított, belföldi teljesítésű számla adatait. Nem kötelezett számlákat, így magánszemély vagy külföldi vevő részére kiállítottat, nem küld be.