számlázási szabályok

Felmerült az igény csoportazonosító szám alkalmazására, a számlákon a vállalat adatai alatt kell megjeleníteni. Van erre dedikált mező a programban?

Az Áfa törvény a kibocsátói és a vevői oldalon is kötelez a csoportos adószám használatára, a NAV Online adatszolgáltatás szabályai miatt mindkét oldalon mindkét adószám felvitelére szükség van.

A 100.000 Ft alatti ÁFA tartalmú számlák kiállításakor is történik adatszolgáltatás a NAV felé? Vagy ebben az esetben semmi sem történik? Megy minden pont úgy, mint a jelenlegi rendszernél?

Nem küld a program egyéb számlákról adatot, kizárólag a kötelezett számlákról, ott is a minimálisan kötelező adatokról. Több adat átadását persze fogadja a NAV és nevesíti a szabályozás is ennek lehetőségét.

Csupán annyi a technikai kérdésem, hogy az új rendszerben mi a teendő, ha nincs internet kapcsolat? Addig nem szabad számlát kiállítani?

NAV Online Számla rendszer kapcsolat

A Számlázó Program Modul 2.1.6 és annál magasabb verziószámú kiadásai rendelkeznek a NAV Online Számla adatszolgáltatáshoz szükséges illesztéssel. A 2.4.1-es verziótól a 2020.07.01-től érvényes követelménynek megfelelően áfa tartalomtól függetlenül küldi a belföldi adóalanyiságú adózó eladó belföldi adóalanyiságú adózó vevő részére kiállított, belföldi teljesítésű számla adatait. Nem kötelezett számlákat, így magánszemély vagy külföldi vevő részére kiállítottat, nem küld be.

Pages