Távszámla Modul

Mire való a ProgramTECH MOST Távszámla Modul?

A ProgramTECH MOST Távszámla szolgáltatással papír alapú számláit költségtakarékos és környezetkímélőbb módon juttathatja el ügyfeleihez. Megoldás arra az esetre is, ha az e-számla irányába szeretne lépni, de ügyfele nem fogad be e-számlát. A távszámla és e-számla közötti különbségekről az Elektronikus számlázás megvalósítása, átmenet távszámlával című cikkünkben olvashat.

Mi kell hozzá?

 • a ProgramTECH MOST ügyviteli csomag Számlázó Program és Távszámla Modulja
 • működő internet kapcsolat a számla elkészítése közben
 • kötelező email cím a számla kibocsátó és befogadó oldalon
 • pdf író a kibocsátó, olvasó a befogadó számítógépén


Nincs bonyolult regisztrációs folyamat, jelszavak, nem szükséges gyakorlatilag semmilyen szoftveres beállítás, pár perc alatt minden működik.

Mikor éri meg távszámlázni?

 • nagy számú számla kiállítása esetén
 • bármely szervezetnél évi 90 távnyomtatott számla kiállításával már megtérül a távnyomtatáshoz szükséges szoftveres befektetés
 • ha Ön e-számlázni szeretne, ügyfele viszont nem e-számla befogadó

A távszámla előnyei összefoglalva

 • lényegesen gyorsabban kézbesíti számláját, mint postai úton
 • látható, hogy az ügyfél megtekintette a számláját
 • munkaidőt takarít meg
 • átmenet az e-számla felé, mert:
  • bár a befogadó papír alapon is meg kell, hogy őrizze a papír számlát, a 13/2005. IHM rendelet szerint közhiteles e-másolatként elektronizálva viheti e-ügyviteli rendszerébe
  • a számla kiállító részéről a 114/2007. GKM rendelet szerinti digitális archiválással elektronikus adatállományként való megőrzéssel is alkalmas ez a számla adóigazgatási azonosításra.

Hogyan működik?

1. A ProgramTECH MOST ügyviteli szoftverrel elkészíti a számítógépes programmal előállított papíralapú számlát.

A távszámla elkészítése teljes mértékben azonos a normál nyomtatott számla elkészítési módjával. A számlát a szokott módon kell elkészíteni. Ebben a fázisban nincs is jelentősége annak, hogy a számla egyszerű papírra nyomtatott számla lesz, vagy pedig távszámla papírszámla.

2. Ügyfél értesítése a számla eredeti példányának nyomtatásra rendelkezésre bocsátásáról, és saját példány kinyomtatása

A nyomtatás dialógusban a Távszámla jelölőnégyzetre történő kattintással megtörténik a számla rögzítése és nyomtatásra küldése.

Távszámla készítése, saját példányok nyomtatása, eredeti<br />
példányok küldése ügyfél felé.

3. Az ügyfél emailben értesítést kap, hogy részére számla van kiállítás alatt

Az ügyfél a kapott emailben nem magát a számlát kapja, hanem csak egy internetes hivatkozást, aminek ismeretében a számlát saját maga ki tudja nyomtatni.

Az ügyfél az email segítségével eléri a részére küldött számlát.

4. Az ügyfél kinyomtatja a számlát

A befogadó példánya is a számítógépes program által generált kódból így közvetlenül nyomtatásra kerül: a linken keresztül a befogadó által indított impulzus - Számla nyomtatása - hatására a számlát kinyomtatja. A nyomtatásra csak egy alkalommal kerülhet sor, a link 7 naptári napig érhető el. A nyomtatás tényéről a számlakibocsátó visszajelzést kap.

Az ügyfél oldalon a számla nyomtatásához internet böngészőre van szükség. Az így megnyitott számlák nem számítanak átvettnek, a megfelelő böngészővel továbbra is egy alkalommal átvehetőek.

A weboldalon a számla átvehető, azaz nyomtatható.

5. A számla példányok könyvelése, majd papír alapú megőrzése

A kiállított távszámlák követhetőek. A számla kiállítója ellenőrizheti, hogy a számlát a címzett megkapta és kinyomtatta. Erre a ProgramTECH MOST programban a Bizonylat műveletek menüpont alatt van lehetőség.

Távszámlák állapotának áttekintése és egyéb műveletek.

A számla a papír alapú számlának megfelelően zárja aktív életciklusát. Jogszabály lehetővé teszi a kibocsátói példány e-számlaként történő megőrzését, illetve a befogadói példány elektronikus másolattá alakítását, így illeszkedve egy már kialakított e-iroda munkafolyamataihoz..

Távszámla Modul megrendelése

Abban az esetben ha már rendelkezik a ProgramTECH MOST szoftverrel, akkor indítsa el és a Fájl / Megrendelés menüpontból rendelhet. Ha még nem rendelkezik a ProgramTECH MOST szoftverrel, akkor ide kattintva.

Nettó egységár: 
9 000 Ft