NAV PTGSZLAH adatlap kitöltő

Kinek javasolható online pénztárgépes nyugta helyett számlakiállítás és mivel jár ez a döntés?

A nyugtaadásra (azaz online pénztárgép használatára) kötelezett adózók - 2017 elejétől bővül a kötelezettek köre a gépjármű-, motorkerékpár javítást szolgáltató szervizek, diszkó üzemeltető, plasztikai sebész, mosodát, fittnesztermet vagy szoláriumot működtető szolgáltatókra - ezen kötelezettségüket (azaz online pénztárgép használatát) kiválthatják számla írásával. Milyen esetben javasolható és mivel jár ez?

  • Azon szolgáltatók számára javasolható, ahol nem kígyóznak hosszú sorok a kasszánál és praktikus a vevő részéről is adatai - név, lakcím a számla kötelező kelléke - megadása.
  • A szolgáltató mentesül így a pénztárgép bevezetése, üzemeltetése alól ugyanakkor a számítógép, nyomtató is ráfordítást igénylő eszközök.
  • A kötelezettséggel érintett értékesítésekről kizárólag számlával lehetséges bizonylatolniuk, és döntésüket be kell jelenteniük a navos PTGSZLAB adatlapon.
  • A nyugtaadás helyett készült számláikról - olyan tevékenységük is lehet, melyre nem vonatkozik a kötelező nyugtaadás - havonta adatot kell szolgáltatniuk az adóhatóság felé.

Ezen választáshoz optimális és költséghatékony megoldás a ProgramTECH MOST.

A PTGSZLAH nyomtatvány kitöltő funkcióhoz szükséges ProgramTECH MOST modulok:

Költségvonzat, vásárlás

A két ProgramTECH MOST modul éves díja 6.000 illetve 5.000Ft +áfa. A funkció a demoban is kipróbálható, megrendelést és vásárlást követően pár órán belül használatra kész.

Adatok átadása NAV ÁNYK (általános nyomtatványkitöltő) PTGSZLAH űrlapja felé

PTGSZLAH kitöltés ProgramTECH MOST-ból
A ProgramTECH MOST-ban kiállított számlák alapján a szoftver létrehozza a NAV Általános Nyomtatvány Kitöltő (ÁNYK) programjában egy kattintással beolvasható adatállományt. A fájlt a Fájl / Adatátadás NAV nyomtatványkitöltőhöz / PTGSZLAH menüpont
alatt készíti el a program a képen is látható adatok megadása után.

Pénztárgép helyett számlázóknak PTGSZLAH adatlap
A NAV ÁNYK programban - természetesen a PTGSZLAH nyomtatvány ÁNYK-ba történő telepítését követően - az Adatok / XML állomány megnyitása szerkesztésre menüpontjában a ProgramTECH MOST-ban létrehozott fájl beolvasható. Az adatlap nyomtatható, de beadása csak elektronikusan lehetséges az ügyfélkapun keresztül.

Kapcsolódó oldalak:

Kapcsolódó tartalmak: