Távsegítség

Bemutató kérése

Elérhetőség

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

Menüpontok ismertetése / Törzsadatok / Tétel összekapcsolási listák

Tétel összekapcsolási listák

Beépülő termékek összekapcsolása: darabjegyzék, recept.

Ha termék vagy szolgáltatás gyakran kerül kiszállításra, számlázásra egyéb termékkel vagy szolgáltatással együtt, vagy akció keretében speciális árazású csomagként, hasznos a tétel összekapcsolás funkció. Továbbá ezt a funkciót javasoljuk a kiterjesztett gyártói felelősségvállalás (EPR) keretében nyújtandó adatszolgáltatást megalapozó adatgyűjtéshez is. Elérhető az alap Számlázó Modulból is, de elsősorban készletnyilvántartást és gyártási folyamatokat támogat.

Tételek összekapcsolása

  • a Tételek és szolgáltatások törzsben létre kell hozni a tétel csomagot és alkotóelemeit is, ha azok még nincsenek felrögzítve:
    • a csomag neve pl. Ajándék csomag
    • a csomagot alkotó termék/szolgáltatás neve, pl. Palack bor,
    • a csomagot alkotó további termék/szolgáltatás neve, pl. Tábla csoki.
  • Ezután a Tétel összekapcsolási listák menüpont alatt a
    • Felvitel ablak Szülő mezőjébe ki kell választani a csomagot, pl. Ajándék csomag és a Gyermek mezőben az első alkotó elemet, pl. a Palack bort, majd a Rendben gombbal rögzíteni ezt az elemet. Természetesen a mennyiségek is beállíthatóak, azaz 2 palack bor is tehető az ajándékcsomagba.
    • Minden további alkotó elemet, pl. Tábla csoki, további Felvitel, Szülő kiválasztása és Gyermek kiválasztása mezővel lehet rögzíteni.

Készletek kezelése

Számla - vagy bármilyen bizonylat írásakor, a készletről nem 1 db Ajándék csomag kerül majd levonásra, hanem annak összetevői, azaz a csoki és a bor a megfelelő mennyiséggel. A bizonylaton Ajándék csomag megnevezés lesz olvasható.

© ProgramTECH Kft. (2024) - +36 94 900 025 - www.programtech.hu