Távsegítség

Bemutató kérése

Elérhetőség

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

Menüpontok ismertetése / Főképernyő

Főképernyő

A ProgramTECH MOST főképernyőjéről minden funkció elérhető.
Belépéssel megjelenik a főképernyő.

Keret

A képernyő bal felső keretén látható a szoftver neve, a verziószám, licensztlajdonos cég neve.

Menük

A menüsor Fájl menüponttal kezdődik és a Súgó menüponttal végződik. Minden menüpontra kattintással lenyílik az almenü. A menüpontok egy része elérhető, egy másik része nem aktív, utóbbiak halványan jelennek meg. Ennek több oka lehet:

  • Nincs aktiválva a szükséges modul
  • A bejelentkezett felhasználónak nincs engedélye az adott menüelemhez

Eszközsáv

A menüsor alatt látható gombsor az eszközsáv, mely a leggyakrabban használt (egyébként az almenükben elérhető) funkciók gyors megnyitására való. Ezek sorrendje, megjelenításe vagy elrejtése a jobb felső sarokban látható 3 pöttyös ikonnal állítható.

Munkaterület

Ezen a részen (középen) jelennek meg a megnyitott menüpontok ablakai. Több menüpont is lehet nyitva, a nyitott menüpontok a menüben található Ablakok menüpont alatt tekinthetőek meg és hívhatóak felülre.

Státuszsor

A képernyőn alul kis keskeny sávban lehet látni a szoftver állapotát, ki milyen felhasználó névvel van bejelentkezve, melyik szerverre. Ugyanitt hosszabb feldolgozások esetén megjelenhet folyamatsáv és egyéb tevékenységről szóló tájékoztatás is.

ProgramTECH MOST főképernyő

Segítség elemek a programfelületen

Helyzetérzékeny Online súgó tartozik a felhasználói felület menüihez, almenüihez, mely nyitott böngészőben nyílik meg adott menü-, almenüpontból akár az F1 billentyűvel, akár a Súgó/Online súgó menü együttes megnyitásával, akár a képernyő jobb felső sarkában látható ikonra kattintással.

Felbukkanó súgóval van minden programfelületen látható ikon, gomb, linkelhető felirat ellátva, mely az egér adott elem felett tartásával bukkan fel.

És nyitott böngésző mellett a weboldali szabad szavas keresőre kalauzol minket a képernyő jobb felső sarkában látható ikon.

© ProgramTECH Kft. (2024) - +36 94 900 025 - www.programtech.hu