Távsegítség

Bemutató kérése

Elérhetőség

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

Menüpontok ismertetése / Bizonylatok

Bizonylatok

Az ügyviteli szoftver a számlákat, szállítóleveleket és egyéb bizonylatokat számlatömbbe, szállítólevél tömbbe és egyéb bizonylat tömbbe szervezi. Korlátlan számú tömb hozható létre a Törzsadatok / Bizonylat tömbök menüpont alatt. Minden pénznem számára külön tömböt szükéges létrehozni. A bizonylattömb számos beállítással rendelkezik. A legfontosabb és az első bizonylat elkészítését követően már nem módosítható, és hosszútávon velünk maradó beállítás a sorszámozás, sorszám előtti előtag, tömb elnevezés kialakítása. A program által nyújtott bizonylat típusok:
  • Árajánlat
  • Bejövő rendelés
  • Kimenő rendelés
  • Díjbekérő
  • Szállítólevél
  • Számla

A bizonylat tömbök lehetővé teszik, hogy felhasználói csoportokhoz lehessen rendelni bizonyos tömböket. Így ha egy vállalkozás több telephelyen dolgozik, akkor létrehozható telephelyre külön-külön számlatömb.

Bizonylat nyilvántartó üzemmódban is futhat tömb. Ha több különféle eszközzel történik a számlázás, a ProgramTECH MOSTba ezek adatai bevonhatók, hogy mint központi ügyviteli program benne minden mozgás látható legyen.

Bizonylat másolható a Bizonylat műveletek / Másolás gombon, következménybizonylattá alakítható a Teljesít gombon, és több bizonylatról tételenkénti kiválasztással vagy egészben is átvehetők tételek következménybizonylatra az Új számla/szállító/stb készítése új bizonylatszerkesztő felület Felvitel+ gombján.

Új árajánlat készítése

Árajánlat készítésének menete, melyből aztán szállítólevél és/vagy számla is készíthető.

Új bejövő rendelés készítése

Új bejövő rendelés készítése

Új kimenő rendelés készítése

Új kimenő rendelés készítése

Új díjbekérő készítése

Új díjbekérő készítése

Új szállítólevél készítése

Új szállítólevél készítése

Új számla készítése

Bármilyen pénznemben készíthető számla, magyar, angol, német, olasz és szlovák nyelven, illetve ezek bármilyen kombinációban két nyelven is. A kiállított számlák megfelelnek a mindenkori jogszabályi követelményeknek és a NAV Online Számla rendszerébe is beküldésre kerülnek.

Csoportos számlázás

Csoportos számlázás azt jelenti, hogy több ügyfél részére történik számlakiállítás valamilyen előre beparaméterezett szabályrendszer alapján. Ilyen esetekre pár példa:

  • Könyvelőiroda minden hónap végén kinyomtatja ügyfelei részére a számlákat, jellemzően az előző havival azonos tartalommal.
  • Ingatlan bérbeadás esetén a bérlkők számláinak nyomtatása, kiegészítve a minden hónapban más rezsi adatokkal
  • Rendszerfelügyeletet biztosító vállalkozás kinyomtatja a havi ügyeleti díjat plusz az esetleges kiszállások és felhasznált anyagok díjaival.

Bizonylat műveletek

Az összes elkészített bizonylat ebben a menüpontban kereshető vissza és végezhetők különböző műveletek.

Gyors bizonylatkereső

ADR bizonylatok

Adatátadás futárszolgálat felé

Kiállított számlák alapján elektronikus adatátadás futárszolgálat felé.

Csomagolás

Bizonylatok készítése fájlból

Tömeges számlakiállítás egyéb szoftverrel előállított fájlok alapján.

Bizonylat készítés webáruházból

Bizonylat -jellemzően számla, kiállítása webáruházban feladott rendelés alapján.

Bejövő számlák

A Bejövő Számlák Nyilvántartása Modullal használható ez a menüpont, szállítói számlák adatai rögzíthetők vagy importálhatók a NAV online adatszolgáltatás felületről.

Banki befizetések

© ProgramTECH Kft. (2024) - +36 94 900 025 - www.programtech.hu